reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Galeria naszych brzuszków- kilogramy i centymetry na plus

:-):-):-) śliczne brzuszki !!! wszystkie razem i każdy z osobna :-):-):-)

Gosiaczek ... ja miałam przed pierwszym porodem 104 cm :tak: ale norma to raczej nie jest, bo położna która mnie mierzyła śmiała się, że taki to ona miała w 5 m-cu ;-)

teraz pewnie będę mieć podobnie ... póki co 93 cm i +3kg :tak:

reklama
Gosiaczek - 105 cm przed porodem......hmmmm.........ja mam teraz 104 a do porodu jeszcze 18 tygodni :-)

To samo pomyslałam, tyle że ja mam już 110. Może powinnam już urodzić??

Gosiaczek ty się nie sugeruj żadnymi podawanymi informacjami w necie i to samo dotyczy książęk. Pamiętaj, że to co podają to jest średnia. Czyli jak jedna z nas przed porodem ma 90 a druga 130 to średnia wychodzi właśnie 110. Każda z nas jest inna i nie można się sugerować tymi tabelkami, tak samo jest z tyciem w ciąży. Jedna przytyje więcej a druga mniej. I nie jest to powód do stresu!

Kochana ja się mierzyłam tam, gdzie najszerzej - obecnie około pępka:)

Justyyyyynka - no w końcu pokazałaś to swoje ooooogromne brzuszysko;)))) Ale z Ciebie drobinka:) Pewnie łącznie przytyjesz nie więcej niż 8 kg...
:tak: też mi się tak zdaje,ale zobaczymy,choć może i wolałabym więcej,bo później pewnie znowu szkapa się zrobie przy karmieniu:no:

Zaciekawiłyście mnie tymi pomiarami - mam równą stówkę w obwodzie brzuchola :-)
ja miałam poprzednio 99cm przy porodzie,ale sama widziałaś mnie

no ja z 63kg przy porodzie,po karmieniu schudłam do poniżej 40kg i uwierzcie mi nie wyglądałam zbyt seksownie,uda miałam jak szkapa:no:,wszystkie spodnie przerabiałam,tzn guziki doszywałam,i dopiero teraz przed ciążą,czyli po 4 latach jak je zakładałam to dopiero na oryginalne guziki się zapinałam:baffled:

oooo Matko justynka a jak długo karmiłaś Antosia swojego??Nie wyglądałaś napewno...z taką wagą??Ja też zrobiłam się szkapa strasznie szybko.Dlatego teraz nie mam aż takiego schiza przed przytyciem bo wiem że szybko zgubię.

reklama
No to długo.Ja 3,5 miesiąca tylko a też wyschłam.Waga mi spadła do 52kg...z 81, no ale powolutku przybierałam na wadze i tak przed tą ciążą np ważyłam 61 kg.Ale tak czy siak najlepiej się czułam w wadze 64 kg.Tyle mogłabym ważyć cały czas.Czego się nie robi dla zdrowia naszych maluszków :tak: