reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GALERIA LIPCÓWECZEK

Mam nadzieje że w tym chudym brzuszku małej nie jest strasznie ciasno. Wolałabym mieć większy żeby miała więcej luzu w środku.

reklama
nie no to czy chudziutka jesteś czy grubiutka nie ma chyba wpływu na dzidzie :)moja znajoma miała w 9 miesiącu tak malusi brzuszek ,że szok...a urodziła cureczke 3600 :)

Gazelaczku na allegro są takie specjalne biustonosze dla Pań z dużym biustem - troszke inaczej rozwiązane jest podtrzymywanie piersi:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52061858
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52044967
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52061937
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52062099
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52062186

A co do wielkości brzuszków to wydaje mi sie że to bez znaczenia - bo gdyby dzidzia potrzebowała wiecej miejsca to brzusio też byłby wiekszy..

ja mam brzusio spory ,ale w moim przypadku to sadełka jest tam wcale nie tak mało :-[przed zajściem w ciąże miałam sporą nadwage i brzusio tez nie był zbyt płaski niestety :-[

ja kupiłam jeden i okazał sie troszke za duży... miseczki są troszke za małe a obwód za duży wg mnie jest to rozmiar 95 c jeśli któraś nosi taki rozmiar moge sprzedać (kosztował 20 zł)

Ja kupilam wlasnie taki nieusztywniony z Gai rozmiar 75 E no i jest dobry, ale licze, ze mi juz cyce nie urosna, a chocby nawet to sie uciagnie troche. Szkoda tylko, ze cyce w nim jakos na boki ida i wyglad po zalozeniu bluzki nie jest zaciekawy, ale podpiera biust dosyc solidnie z pod spodu wiec mysle, ze nie jest zly. Jest mieki, ale slyszalam, ze piersi, szczegolnie brodawki musza oddychac i dlatego te do karmiena sa takie a nie inne. Drugi kupilam z Alles 75 F i jest ciut za duzy no i nie taki typowy do karmienia, ma fiszbiny i solidnie podtrzymuje piersi mimo, ze nie jest usztywniany. A kupic musialm w swieta juz, bo wtedy w Polsce akurat bylismy. Mysle, ze nie musimy miec wszystkich do karmienia, szczegolnie jak w domu bedziemy karmic, to mozna przeciez sciagnac zwykly stanik. Na wyjscia ten odpinany, no a na WYJSCIA to juz jakis elegancki by sie przydal ;)

hej dziewczyny - czytuje was czasami bo sobie przypominam jak to ze mna w ciazy było i tak mi smutno troszke ze nie mam juz swojej piłki :(
ale chciałam wam napisac zebyscie byly ostrozne z fiszbinami bo podoibno moga uciskac piers co prowadzi do zatykania kanalikow mlecznych i zastoju. trzeba zwracac uwage zeby biustonosz byl troche luzniejszy ale wtedy qrde stanior nie spelnia dobrze roli podtrzymujacej !!! dla mnie najgorsze jest to ze te biuston. ktore mam przeswituja i widac w nich wkładki laktac. za piernika nie moge znalezc w kraku usztywnianego stanika rozpinanego z przodu /dla karmiocych oczywiscie/, wszystko jakies koronkowe albo ciasne......................................................
a rozmiar mi skoczył z 70 C do 70 D/E. tylko na pocz. piersi sa ogromne i nabrzmiałe, po ok tygodniu miekna i saa nawet wporzo ;)
pozdrawiam i zycze miłych, szybkich porodów i zdrowych dzieciaczków. 3mam za was kciukasy ;D

Taki wlasnie Gazelaczku, tylko ta pani na obrazku ma mniejsze piersi :( Ale widzisz poddalas mi mysl z tym zapinanym od przodu :) Na tej drugiej podanej stronie jest taki calkiem fajny z Allesu biustonosz MAMA NEW. No ale jak tu zamowic bez przymiarki??? :( Ja kazdy stanik musze najpierw przymierzyc. No moze cos tutaj znajde.
Ziu_ta ja tez slyszalam o tych fiszbinach, ale ten moj z fiszbinami wydaje mi sie bezpieczny, bo oprocz nich ma wzmocnienia w obwodzie i jest dosyc szeroki na zapieciu, no a wolno tych cyckow puscic nie moge  ;D No zobaczymy w praktyce :)

Ziuta a czy piersi to jak zaczna produkowac mleko to sie jeszcze moga zwiekszyc? Jak to u ciebie bylo. Bo mi to tak malo urosly z 70b na moze 75c, albo to i 75b. Wy to macie fajnie jakies F nawet.

reklama
Tusia mi się zwiększyły i to sporo
no i aż się boję co będzie teraz bo teraz mam prawie takie jak podczas karmienia córeczki

Do góry