reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria grudniowych maluszków

reklama
bodzinka a jak tam ze spaniem nocnym u was?
Mój jest cycuchowy i ze spaniem różnie. Czasem, nawet 5 h ciagiem przespi ale najczesciej sie budzi co 3,4 h i to jest dla mnie sukces. Bo jak mu ciepło to i co 1,5 h potrafi. tylko nie wiem czemu te 5 h przesypia np. od 20 kiedy ja i tak jeszcze nie spie....:-D:-D

Mój jest cycuchowy i ze spaniem różnie. Czasem, nawet 5 h ciagiem przespi ale najczesciej sie budzi co 3,4 h i to jest dla mnie sukces. Bo jak mu ciepło to i co 1,5 h potrafi. tylko nie wiem czemu te 5 h przesypia np. od 20 kiedy ja i tak jeszcze nie spie....:-D:-D

Piszesz ze jak mu cieplo to czesciej sie budzi? a moge wiedziec jaka temperture utrzymujesz w pokoiku Filipka? Bo wiem ze powinno byc ok 20 nie wiecej ale moj maz to straszny zmarzluch i uwaza ze jak mu zimno to co dopiero malutkiemu dziecku wiec ciagle rozkreca mi ogrzewanie i jest tam zawsze ok 22:/ moze dlatego budzi mi sie i czasem pojekuje przez sen? co sadzisz?

a jaki glodomorek zniego...tylko by jadl. Ma dokladnie 2 miesiace a wazy juz 6500g...na szczescie nie jest przyzwyczajony do noszenia na rekach bo ani ja ani maz nie targamy go na raczkach bo by mi chyba lapki odpadly hehe:-) wlasnie spi moja ssawka przyssawka. A jak wam wasze dzieciaczki spia w nocy dziewczyny? Bo ja to juz sie nie moge doczekac kiedy zacznie przesypiac noc, chociaz meza mam aniola i to on go w nocy karmi jednak ja wstaje zrobic butle takze tak czy siak sie troche wybudzam:-)

Rany, załamują mnie takie wiadomości. Bo mój Franek na starcie miał 3440, spadł do 3160, a teraz do 6500 już dobija... Ale - jak to już ustaliliśmy - tylko się cieszyć, że mu tak mleko smakuje :D
Franol budzi się w nocy raz. Zasypia między 20 a 21, czasem o 19, ale rzadko. Wstaje między 1 a 2. A potem to już koło 6 się budzi z nami. No ale ja niestety nie mam tego komfortu, żeby Męża do niego podesłać, bo młody na samej piersi jest. Chociaż Mąż go w nocy zawsze przewija, co mi daje 5 minut snu więcej, chyba że Franek krzyczy o jedzenie - wtedy nie da się spać :)

Wczoraj wyczytałam, że dzieci 5-kilowe teoretycznie nie potrzebują już jeść w nocy. I często budzą się po prostu z przyzwyczajenia. Coś w tym jest, bo Franek w nocy stosunkowo mało je, ale tak się przysysa, że nie wierzę, że nie jest głodny i to tylko nawyk ;)

Piszesz ze jak mu cieplo to czesciej sie budzi? a moge wiedziec jaka temperture utrzymujesz w pokoiku Filipka? Bo wiem ze powinno byc ok 20 nie wiecej ale moj maz to straszny zmarzluch i uwaza ze jak mu zimno to co dopiero malutkiemu dziecku wiec ciagle rozkreca mi ogrzewanie i jest tam zawsze ok 22:/ moze dlatego budzi mi sie i czasem pojekuje przez sen? co sadzisz?
Kochana macie super temperature. Ja bym chciała miec 22 stopnie a u mnie to dosc czesto tropiki jak kaflo oddaje ciepło. Wkurza mnie to bo wiem, że 22 st. to idelana temperatura ale coż..

Ewelinka waga imponująca, i śliczne maleństwo.
Bodzinka super chłopak ale proszę o większe zdjęcia następnym razem.
TAK JEST!!!:-);-)

Franek wymiata:-D!!!!!!

ewelinka słodki papusiol:-)

Bodzinka Fifi też fajny papulasek, słodziak, ale zdjęcia muszą być większe! ;pp

A tu moja Mila

Załączniki

• Milenka 048.jpg
    Milenka 048.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 59
  • Milenka 042.jpg
    Milenka 042.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 59
  • Milenka 025.jpg
    Milenka 025.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 52
  • Milenka 056.jpg
    Milenka 056.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 68
  • Milenka 059.jpg
    Milenka 059.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 55
  • Milenka 022.jpg
    Milenka 022.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 58
reklama
22 stopnie to i tak sporo. mu mamy miedzy 20 a 21 w pokojach. w lazience troche wiecej.
Franek - jak lew skwarek - znacie bajke?
sarka - jakie włoski!! super Milka wygląda w rózach i bielach!!
nasza fotka - ja w dwóch kitkach, Wikunia-mama i Adaśko zajęty matą

Załączniki

• styczeń 2011 155.jpg
    styczeń 2011 155.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 79
Do góry