reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria brzuszków

reklama
A to ja :tak: Właściwie ja i moja Kinder Niespodzianka.
Tak wyglądamy na początku 27 tygodnia :-D
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

świetne brzuszki:-) Ja nie mam ani jednej foty brzucha odkąd zaszłam w ciążę.. Może bym i zrobiła, ale zanim przerzucę zdjęcie z aparatu na kompa, a potem na forum, to na samą myśl mi sie odechciewa:-p jejku ale ze mnie leń:sorry:

Na temat wysokości dna macicy:

• koniec 16 tygodnia - 1-2 palce ponad spojeniem łonowym
  • koniec 20 tygodnia - 2-3 palce poniżej pępka
  • koniec 24 tygodnia - na wysokości pępka
  • koniec 28 tygodnia - 2-3 palce powyżej pępka
  • koniec 32 tygodnia - w połowie odległości pomiędzy pępkiem a wyrostkiem mieczykowatym (dolna część mostka)
  • koniec 36 tygodnia - przylega do łuków żebrowych
  • koniec 40 tygodnia - 1-2 palce poniżej łuków żebrowych
Teraz jestem w 24 tc i wyraźnie czuję, że mój mały jest mniej wiecej na wysokości pępka. No i mój facet się smieje, że ktoś mi pępęk wypycha.

No i wszystko na ten temat:):happy:

reklama
Jak byłam w 18 tygodiu to gin mnie badal i mi nawet pokazywał, ze mam na wysokości pępka. Teraz mam napewno wyżej, bo widzę i czuję kopniaki wyżej. To pewnie jaest tak mniej więcej uogólnione z tą wysokością macicy.

Do góry