reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria brzuszków

reklama
Na temat wysokości dna macicy:

• koniec 16 tygodnia - 1-2 palce ponad spojeniem łonowym
  • koniec 20 tygodnia - 2-3 palce poniżej pępka
  • koniec 24 tygodnia - na wysokości pępka
  • koniec 28 tygodnia - 2-3 palce powyżej pępka
  • koniec 32 tygodnia - w połowie odległości pomiędzy pępkiem a wyrostkiem mieczykowatym (dolna część mostka)
  • koniec 36 tygodnia - przylega do łuków żebrowych
  • koniec 40 tygodnia - 1-2 palce poniżej łuków żebrowych
Teraz jestem w 24 tc i wyraźnie czuję, że mój mały jest mniej wiecej na wysokości pępka. No i mój facet się smieje, że ktoś mi pępęk wypycha.

sylviontko ja tez niby tam wyczuwam na wysokosci pepka ze jest takie twardawe ale czy to to ?Musze zapytac lekarza nastepnym razem niech mi pokaze gdzie znajduje sie moja macica .A co do niuni to podobno ona glowka do dolu siedzi i jest nisko i jak kopie to wlasnie czuje ale tak wszystko nisko ,teraz po kawie zaczyna i sie tam rozpycha :)

A to ja z córeczką :-)Brzuszek nie za duży, nie za mały -jak na 22 tc:-)

Załączniki

• brzuszek.jpg
    brzuszek.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 46
Z tymi włoskami to dziwna sprawa, bo u mnie też jakoś ich więcej i taaakie długie?
Rozstępów na razie nie widać:-) byle tak dalej.Troszkę się smaruję, żeby skóra była elastyczna. Po smarowaniu jednak mam uczucie jakby skórka była taka bardzo delikatna i że jeszcze mocno się dała rozciągnąć:-):-)

reklama
Do góry