reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria brzuszków

Któraś z Was puściła tu linka z tymi filmikami tego fizjoterapety, oglądając ten odcinek o podnoszeniu poryczałam się normalnie takie słodkie to maleństwo:surprised::surprised:

Swoją drogą, to co on robi to wygląda jak jakieś czary mary, czy kóraś mamusia podnosi swoje dziecko w ten sposób??? :confused2::confused2:

reklama
Neska ja juz opisałam swoje wrażenia na głównym wątku. No ja po obejrzeniu czuje glupia i nieprzygotowana do roli matki.
Nie potrafilabym tak dziecka podnieść. Ja zawsze wsadzałam jedna rękę pod plecki i glowke, a druga pod pupke... :sorry:

o kurcze... to ja macice mam juz bardzo wysoko.. prawie na linii z zebrami:eek:

pepek nadal dziurkowaty :-D

To raczej Ci się wydaje,że masz tak wysoko macice.Do góry wywala nam flaczki;-)
U lekarza kiedyś podejrzałam szkic wielkości macicy zgodnie z tygodniami i średnio mamy na wysokości pępka,tuż pod nim ale nie pod żebrami,na to za wcześnie:tak:

To raczej Ci się wydaje,że masz tak wysoko macice.Do góry wywala nam flaczki;-)
U lekarza kiedyś podejrzałam szkic wielkości macicy zgodnie z tygodniami i średnio mamy na wysokości pępka,tuż pod nim ale nie pod żebrami,na to za wcześnie:tak:

Też tak myślę;-). Ja z kolei mam taką fajną książkę w której jest to pokazane. :-)

aha no to moze przesadzilam, ze pod zebrami, ale na pewno nie pod pepekiem albo na jego wysokosci.

Kopniaki czuje juz wyraznie sporo ponad pepkiem. Gin mi nawet pokazywal.. hmm.. nie na ostatniej wizycie, tylko na jeszcze poprzedniej, w pazdzierniku gdzie konczy mi sie macica.. i wtedy byla gdzies na wysokosci pepka.. no chyba ze nadal tam jest :-D:-D

Ostatnia edycja:
Kopniaczki też czasami czuję wyżej. Widocznie dzidzia się rozpycha. Brzuch na wysokości pępka mam miękki dopiero poniżej czuję coś twardszego i myślę, że to właśnie jest macica:tak:

Monia i Gosia sliczne brzuszki,zazdroszcze takich zgrabniutkich,moj wielgachny.
Ja dzis jak sie ubieralam wlasnie zobaczylam ze moja linia jes od pachwin az do piersi .Wprawdzie bardzo cienka i dosc jasna,ale jest.Za to pepek mi nie wychodzi,jest plytszy ale nie wychodzi.
Pewnie kazda ciaza inna,wiec ciezko porownywac sie

Ja tam nie wiem gdzie mam macicę, a tez nie czuję, zeby mój brzuszek był bardziej twardy w jednym miejscu niż w innym. za to kopniaczki raz nawet udało mi się poczuć zaraz pod piersiami :-D

reklama
Tak się zastanawiaam-czy któras z was ma już ta brązową linię od pępka w dół? Nie pamietam kiedy wyszła mi przy pierwszej ciąży? Ale chyba jeszcze za wczesnie...bo na razie nic u mnie nie widać

hej laseczki, piekne brzuszki :tak:
co do kreski- u mnie jakby-jakby się coś pojawia... ale może to tylko złudzenie ;-)

Do góry