reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria brzuszków

mcgosia83 brzusio sliczny i wyglada na wygodny ;-)

ja na brzuchu wogole nie mam rozstepow, ale po pierwszej ciazy mam male ale duzo na posladkach i udach od strony wewnetrznej. To wszystko zalezy od rodzaju skory i niestety jesli mamy je miec to bedziemy je mialy nie wazne czy i czym sie bedziemy kremowac. Natura w calej okazalosci:-)

reklama
Natura naturą ale wydaje mi się, że czasami można zapobiec. Albo całkiem uniknąć albo przynajmniej będą mniejsze jesli się dba o skórę. Ja tam nie chcą sobie w brodę pluć i profilaktycznie smaruję, masuję, nacieram, peelinguję i co tam jeszcze można. Czy pomoże- zobaczymy w marcu ;-)

Janie mowie zeby nie smarowac, tylko ze czasami smarowanie nie pomaga, ja Ci zycze z calego serca zebys nic nie miala, jak i kazdej przyszlej mamie. Ale jesli ktoras z nas bedzie miala rozstepy to trudno, takie sa uroki ciazy.:tak:

wiecie co ja smarowalam od poczatku 1 ciazy specjalna oliwka dla ciezarnych niestety nie uniknelam...:(
Wogole to do 6 mialam maly brzuch tzn napewno nie taki jak teraz tylko gdzie s zpolowe mniejszy i w 7 ak wystrzelil ze masakra i pewnie dlatego mi sie zrobily...
Pochwale sie a raczej pożale moim brzucholem z rozstepami...

Załączniki

• IMG_0060.jpg
    IMG_0060.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 102
Ja po Igorku nie miała rozstępów, tfu przepraszam miałam kilka koło pępka i na udach ale bardzo nie widoczne.
Ale coś mi się wydaje że tym razem nie będe miałą tyle szczęścia:-(Smaruje się oliwką.
Mam spory brzuch jak na 5 miesiąc a gdzie koniec:no: 110 cm na wysokości pępka:tak:

Za to pajączki na nogach to miałam juz przed ciążą, ale póki co nie przeszkadzają mi.

reklama
Ja w pierwszej ciazy mialam bardzo maly brzuch. Dopiero pod koniec 8 miesiaca zaczal mi rosnac tak naprawde.
W 30tyg mi mowili ze wygladam na 3 miesiac , irytujace to troche bylo.
Dziecko tez mialo byc nieduze a urodzilo sie raczej spore bo 3830.
Teraz mi juz znaczenie szybciej brzuch urosl, ale tak podobno jest w kolejnej ciazy

A rozstepow nie mam zadnych :-)
ja to tez mysle ze to jest kwestia genow, u mnie w rodzinie zadna kobieta nie ma rozstepow

Do góry