reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria brzuszka i maluszka :)

kasiente, przepraszam przykro mi:-(. Na pewno już wcześniej pisałaś o tej stracie ale ja w nadmiarze informacji płynących z forum tego nie zapamiętałam:zawstydzona/y:
agalodz piękny i dość duży apartament;-) Co do wagi to ja już mm jakieś 7 kg i przestałam się tym przejmować;-)

reklama
agalodz ale masz świetny brzuś!!!! I super imię dla synusia:-)

Dziewczyny wagą się w ogóle nie przejmujmy, tak jak wcześniej pisałam, martwić się będziemy jak już urodzimy ;-) Jedne z nas myślą, że za dużo przytyły, ja z kolei się martwię, że znowu mam tylko 1 kg od początku ciąży na+ i za mały brzuch, uspokoiłam się po USG bo dzidź rośnie i się pięknie rozwija, ale i tak mnie to martwi i śnią mi się głupoty:/

Gola, ja mam to samo, ale położna powiedziała mi, że można przez całą ciążę przytyć tylko 5kg i wszystko jest dobrze, maluszek rodzi się zdrowy. Ja też przytyłam dokładnie 1kg, ważę się codziennie, żeby wiedzieć, czy przypadkiem nie chudnę. Co najlepsze ta waga nie jest niska przez wymioty tylko nie umiem przytyć i tyle. A jak rok temu przybyło mi 10kg do przodu, to bez najmniejszego wysiłku, a co ;)

waga i wielkość brzuszka to baaaardzo indywidualne sprawy gdzieś czytałam że przy wielkości brzuszka dość duże znaczenie mają mięśnie brzucha jeśli przed ciążą były wyćwiczone i twarde to brzuszek może wyskoczyć później i mieć spiczasty kształt np a jeśli ktoś miał np siedzącą pracę jak ja to brzuszek rośnie ciut szybciej i jest rozlany bo mięśnie nie nie były wyćwiczone i nie podtrzymują go równiutko z każdej strony, a do tego anatomia która jest już szalenie indywidualna ja przytyłam 5 kg zobaczymy co będzie przez drugie pół ciąży ;)

ankusch śliczny brzuszek! Taki duzy i okraglutki:-)

kasiente Ty to w ogóle nie przytyłaś chyba, tylko masz taki piękny wystajacy brzuszek! Super!

agalodz Twój brzuszek tez pokaźny i ładniutki!

W ogóle to wszystkie macie takie fajne wystajace brzuszki, a mój jest taki jakiś rozlany:baffled:

winki nie martw się mój brzuchol też jest mały, a dzidź rośnie prawidłowo, musi być dobrze!! Choć ja w domu to kilka razy dziennie powtarzam, że może coś nie tak, skoro ten brzuchol jest taki malutki, że może coś się dzieje.. Wszyscy mnie opierniczają, że było USG (nawet dwa w ciągu tygodnia) dzidź rośnie, wymiary takie jak trzeba. A brzuchol pewnie zaraz mi wyskoczy! Choć mój jest mały, i często boję się że za mały, to widzę, że rośnie, Twój też:)
Także nie martw się, nie jesteś sama, a dla przykładu mój brzuchol dzisiejszy (co prawda tylko po szklaneczce wody Jan i jogurcie z otrębami - te nieszczęsne jelita!) ale jutro lub pojutrze pokażę foto późno wieczorne, brzuszek wtedy jest większy. A ruchy takie konkretniejsze, możemy później poczuć, lub lada dzień. No. Dobrze jest, ja już też nie chcę się schizować, no dzidzie zdrowo rosną i to najważniejsze! :)

Załączniki

• DSC_0005.jpg
    DSC_0005.jpg
    52,1 KB · Wyświetleń: 61
  • DSC_0001.jpg
    DSC_0001.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 66
Gola widac widac ten brzuszek,zwłaszcza mając w pamieci te pierwsze fotki,gdzie byłas płaska jak deska:tak: No i tak jak piszesz,najważniejsze,ze dzidziunie zdrowe!
Agalodz piekny brzuchol:-)
Kasiente faktycznie szczuplutka jestes i fajnie ci brzuszek odstaje.
Ankush fajny pomysł z tą wstążeczką.Jest sie czym chwalić:tak:

Ja się dzisiaj ważyłam i na mojej wadze równo (tzn na oko,bo ja nie mam elektronicznej ;-)) 4 kg do przodu w 19 tc.
Mała mi skacze aż miło.Wczoraj siedziałam z nogami podkulonymi i tak sobie na brzuchu pilota położyłam to było widac jak się rusza i podskakuje:-D

reklama
Do góry