reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Galeria brzuszka i maluszka :)

Widze ze pare dziewczyn ma podobny problem co Ja :tak: Ja takze chce karmic piersia no ale mam pewne obawy przez te moje wklesle i male brodawki,no ale bede probowac i na pewno sie zaopatrze w silikonowe nakladki do karmienia i mam nadzieje ze to jakos pomoze ;-)

reklama
mi się też wydawało,ze mam wklęsłe ,ale młody mi tak wyciumkał ,ze już nie są ;-)
Dacie radę!
Ja się bałam tego,ze mam bardzo wrażliwe sutki,a przy dłuższym dotykaniu zaczyna mnie to denerwować,więc nie wiedziałam jak będzie przy karmieniu,ale szczerze mówiąc w ogóle o tym zapomniałam,a zamiast wrażliwości pojawił się ból jak mi popekały,także teraz te silikonowe nakładki napewno kupię.

A jak pozostałe dziewczyny karmiłyście (oczywiście te co już mają dzieci)???

Macka karmilam do 4 msc zycia, ale glownie z pomoca laktatora. Pierwszego dnia po porodzie lezal w inkubatorze i nie moglam go normalnie karmic piersia, a pozniej bylo mi bardzo trudno rozchulac laktacje. Z kazdym tygodniem mialam coraz mniej mleka, zwlaszcza ze mlody nie chcial wstawac w nocy na jedzenie i to tez zaburzylo laktacje.
Wydaje mi sie ze takie 3 msc karmienia to i tak bardzo dobrze. W tym wieku dziecko jeszcze szybko odzwyczai sie od piersi i przejdzie na butle. A jak mi ostatnio znajoma powiedziala ze karmila córkę 2 lata i poźniej miala problem odstawic dziecko ktore już jest świadome tego czym jest pierś. Tak bym nie chciala mieć. :sorry2:

mi się też wydawało,ze mam wklęsłe ,ale młody mi tak wyciumkał ,ze już nie są ;-)
.

Mialam tak samo :)
Z tym ze nawet nie obawialam sie ze wklesle sutki w czyms beda mi przeszkadzac. Dziecko lub laktator idealnie stymulowaly brodaki zeby wyszly i dzialaly jak trzeba ;-) Momentami lecialo mi mleka ze mialam cale pieluszki tetrowe zamoczone.
Mysle ze dzici dobrze wyciumkaja piersi, te co sa wklesle.
Teraz juz mi zostaly bardzie wypukle niz kiedys.

ptecer no już widać, ze coś tam rośnie w Twoim brzuszku:-) Ślicznie wygladasz!

Madzia wow ale miałaś duzy brzuszek! Ale taki ładny, okrąglutki:-)

Widzę, ze nie tylko ja sie obawiam, ze nie bedę mogła karmić. Zawsze miałam małe brodawki, chociaż teraz zrobiły się wieksze i bardziej wypukłe. Moze jeszcze sie poprawią:baffled:

Wreszcie znalazłam kabel i mogę się pochwalić moim brzuchalem i zdjęciem usg mojego Bąbla :)
Brzucho, usg 009.jpgBrzucho, usg 001.jpgBrzucho, usg 002.jpg

Szczególnie wieczorny brzuchal jest wydatny, dziś sąsiadką zagadnęła mamę czy nie jestem przypadkiem w ciąży, także można się już z daleka domyśleć (czyt.przez płot):-D

reklama
Do góry