reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gadu-gadu czyli co potrafią powiedzieć już nasze maluszki

Musze pochwalic moja mala! Buzia jej sie nie zamyka i caly czas cos gada! :-D Wyraznie mowi juz: mama, papa, tata, niam. Caly czas trenuje sylaby. A co do sygnalow niewerbalnych, to pokazuje paluszkiem na przedmioty, macha lapka na "do widzenia", przytula sie glowka do nas, gdy mowimy "przytul", glaszcze po glowie. :happy:

reklama
u nas Zosia mówi: mama, tata, baba, dziadzia, gdzie, ide, kiedy, mu-krowa, bu-but, mi-miś, ko-kurka,cyc-to na cyca albo picie,hh jak coś gorące, jak mówie nie wolno, to ona woła neee nieee jakoś na kota woła-coś na styl kici.
a robi;papa, przybija piątkę, robi ręką nie wolno, jak leci piosenka tik tak, to śpiewa tak, tak, a czasem jej wyjdzie tik tak, przy jeszcze jednej piosence śpiewa banke łap.ale kurcze nie do napisania jak to wymawia.próbuje buty ubierać, nie tylko sobie, hmm a jak ma na nogach to je ściąga:crazy:, pokazuje palcem.umie pokazac oczko i nosek, u siebie ,u nas,w maskotkach i książeczkach.to tak co pamiętam, pewnie jeszcze coś aaaa, ładnie przez telefon gada, trzyma przy uchu, codziennie dzwonimy do taty do pracy(ma na głośno mówiący ale i tak przyklada) i tu taka historia jak rodzice byli na poprawinach to ona prawie 3 dni nie widziała babci, i tak szukała jej wołała, aż wzięła swój zabawkowy tel, i coś tam gada, ja się z mężem w pewnym momencie wsłu****emy a ona baba gdzie jesteś, ja siedzę, kiedy będziesz, i tak gada, aż mi się łezka zakręciła w oku, a baba dostała od nas ochrzan że wnusia dzwoniła a ona nie odebrała

No Aneczka-respect dla Zosi!
Dużo porafią wasze bobiszony!
Artik potrafi pokazać lampę i mówi na nią TA, jak słyszy samolot, to pokazuje niebo i krzyczy, kiedy mówię, żeby znalazł jeżyka (ulubiona maskotka), to szuka go i przynosi. Ulubione ostatnio słowo- TATA, wcześniej długo było MAMA, zwykle jak marudził :-)
A tak to gada po swojemu i fajne wywody mu z tego wychodzą :-)

reklama
u nas z nowości ważyła, ważyła myszeczka krupeczki:tak: ja zaczynam mówić rymowankę a Liwia wyciąga łapkę i paluszkiem drugiej łapki tak fajnie kręci, po dłoni :tak:

aaaa umie też przybić piątkę, pokazuje w książetce gdzie jest piesek, jak ściągnie skarpetki to się pytam gdzie są to szuka i bierze do łapki , umie pokazać gdzie ma łapki, nosek, no i już nie pamiętam ale dużo rozumie i kojarzy, papa kosikosi to od dawna potrafi:tak:

Do góry