reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

Karol lubuje się ostatnio w takich słowach nic nie znaczących - tylko wtrąca "generalnie" "tak mocno że szok" itp ale przed chwilą przebił sam siebie bo w łazience padło śmiertelnie poważne stwierdzenie "ewidentnie lubię myć głowę ;)"

reklama
Karol, niezły z Ciebie filozof:-D:-D:-D

A przypomniała mi się również dzisiejszy tekst "wannowy" - mamuś masz nową gąbkę, skąd masz? tatuś mi kupił; tatuś cię kocha? ;-)

Ostatnia edycja:
ostatnio ulubione słowo Oli osztapańcu ( oszukańcu). I często krzyczy TATOOOOO Adam pyta się co KOCHAMMMMM CIĘ. ( duże litery - krzyk)

A i ostatnio jak wrócił Adam ze sklepu z zakupami powiedziałam mu, że nie zauważyłam że psince skończyły się chrupki. Ola musiała podsłuchać naszą rozmowę bo będąc u dziadków poszła do pułki wyjęła psie jedzenie ( dziadkowe) podeszła do suni i powiedziała : mam już dla ciebie chrupeczki nie będziesz głodna. Mama gapa zapomniała kupić ci papu. To samo powtórzyło się u drugich dziadków.

Jesli mowa o podłuchiwaniu to na wiosnę Kuba podsłuchał, że musimy nasmarować jego rowerek. Wchodzę póżniej do kuchni i normalnie myślę ża zaraz coś mnie trafi z wściekłości bo ten drań wziął krem i cały rowerek był biały. Wściekłam się na niego a on do mnie mówi "mamusiu ja tylko smarowałem rowerek" no rozbroił mnie wtedy maksymalnie:-D

Niezle musial te rowerek wygladac:-D:-D:-D
Idziemy z przedszkola i slysze za plecami (ona ogolnie po niemiecku gada,ale ja juz z tlumaczeniem ;-) ) "tata jest moj przyjaciel" ,odwracam sie ,pytam "a ja?ja tez chce byc twoja przyjaciolka... "Pada odp: "ty nie mozesz...":-:)-D

Albo ostatnio porownuje "ja mama male cycki,a ty masz duze".... Tu bym sie klocila ;-):-D

Nie wiedzialam jak sie mowi poprawnie po niemiecku jadra wiec kiedy mala spytala co tam tata ma to jaj jej ze "jajka" ...No to teraz lazi i cieszy sie ze tata ma jajka..:-D:sorry:

usmiałam się :) o a ten pokremowany rowerek...

my dziś byliśmy w kinie - pierwszy raz Karola - oczywiście głośno komentował - jak coś się działo (epoka lodowcowa) to rzucał eksty "jezus maria!", "ale błąd" itp..no ale całego filmu nie wytrzymał (bralismy to pod uwagę) i ostatnie pół godziny przebiegał miedzy drzwiami a siedzeniami co na szczęście w Multikinie jakoś specjalnie mocno chyba nie przeszkadzał innym bo widzowie wysoko a tam takie przepierzenie - PAweł sobie stał i oglądał w tym korytarzyku do wyjscia a Karol tam brykał...myslę ze następnym razem to jednak na coś krótszego jesli już - sa takie poranki u nas np 3 bajki razem ok 70 min- to powinno być dla niego w sam raz :)

Pati, ty się lepiej doucz bo Cię córcia niedługo będzie musiała dokształcać!!!!!!:-):-):-)

Sumka :-).

Baśka, u nas w gminnym ośrodku codziennie, oprócz weekendów ( do końca lipca) w kinie są puszczane za darmo filmy dla dzieci tak około półtorej godziny. Ola też nie wytrzymuje i biega po całej sali, ale chociaż mamy spokój a ona zajęcie. Oglądaliśmy już królika baksa, toma i jerrego, scooby doo.

Przełączyłam Sandrze przez przypadek program w tv (chciałam zrobić ciszej )
A ona na to ...." Noalnie cie zabije ..... " :-D:-D:-D

reklama
Do góry