reklama
no no Karolek!
dzis Klaudia szuka kija golfowego i liczy-
- sa dwa, mamusiu gdzie jest trzeci?
znalazlam wzrokiem i wskazalam palcem, mowie
-o tu, znalazlam
a Klaudia ucieszona
- dzieki, jestes taka super fajna damusia.
bo teksty typu -ale jestes fajna laska -badz - uuuu uuuu cika cika - to jak juz byla przed 2 r.z. - tak sie utarly, ze w naszym gronie to niemalze cytat, slang...by okreslic cos co sie podoba;-)
dzis Klaudia szuka kija golfowego i liczy-
- sa dwa, mamusiu gdzie jest trzeci?
znalazlam wzrokiem i wskazalam palcem, mowie
-o tu, znalazlam
a Klaudia ucieszona
- dzieki, jestes taka super fajna damusia.
bo teksty typu -ale jestes fajna laska -badz - uuuu uuuu cika cika - to jak juz byla przed 2 r.z. - tak sie utarly, ze w naszym gronie to niemalze cytat, slang...by okreslic cos co sie podoba;-)
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
U nas wieczne"gdzie moj tatus"....az do znudzenia...
No i jak ja podnosze glos to moje dziecko rowniez...I jak ja powiem,"badz cicho i koniec" to w odpowiedzi slysze "to ty badz cicho i koniec"...i tak na okreta...Ja zdanie,ona zdanie...
No i jak ja podnosze glos to moje dziecko rowniez...I jak ja powiem,"badz cicho i koniec" to w odpowiedzi slysze "to ty badz cicho i koniec"...i tak na okreta...Ja zdanie,ona zdanie...
wrocilismy z Klaudia ze sklepu- wlaczylismy skype i gadu gadu z dziadkami...wolam
- Klaudia chodz opowiedz dziadziowi co kupilas, pokaz swoje sliczne spineczki
w odpowiedzi
- Ty mamusiu pokaz spineczki i te majteczki sexowne jakie sobie kupilasja nie mam czasu ide baje ogadac
albo baaardzo czesto podchodzi do mnie-tuli sie, caluje i mowi do mnie
- Ty moja piczko kochana
albo mendo Ty moja kochana
i wszystko ostatnio jest" takie slodziutkie ciudowne"
- Klaudia chodz opowiedz dziadziowi co kupilas, pokaz swoje sliczne spineczki
w odpowiedzi
- Ty mamusiu pokaz spineczki i te majteczki sexowne jakie sobie kupilasja nie mam czasu ide baje ogadac
albo baaardzo czesto podchodzi do mnie-tuli sie, caluje i mowi do mnie
- Ty moja piczko kochana
albo mendo Ty moja kochana
i wszystko ostatnio jest" takie slodziutkie ciudowne"
z tym słownictwem to i u mnie jest jakoś tak. Zwroty Oli do mnie:
- ty bałwanie kochany, ty moniu kochany, ty kalosiu kochany,
a do tatusia
- tatusinko kochany, glubasie kochany
Skąd te zwroty, nikt tego nie wie. A co do przedrzeźniania standard. Ja słowo, ona dwa.Ulubione : idź stąd, tate chce
- ty bałwanie kochany, ty moniu kochany, ty kalosiu kochany,
a do tatusia
- tatusinko kochany, glubasie kochany
Skąd te zwroty, nikt tego nie wie. A co do przedrzeźniania standard. Ja słowo, ona dwa.Ulubione : idź stąd, tate chce
u mnie znowu za duzo jest "do mamusi ja ciem", "nie, z mamusia ja ciem", "gdzie jest mamusia"......
dlatego dzis o 9 moje dwa lobuzki pojechali formula do parku -jak powiedziala Klaudia-dac kaczuszkom sniadanko, choc w pierwszej wersji- mamusiu ale ja chce tez z Toba...idziesz z nami?....ostatnio nawet kawy spokojnie nie da mi sie napic..wisi na mnie, wlazi na kolana, tuli sie...slodkie to, ale czasem zartuje, ze moje to najkochasze malenstwo mnie osacza
dlatego dzis o 9 moje dwa lobuzki pojechali formula do parku -jak powiedziala Klaudia-dac kaczuszkom sniadanko, choc w pierwszej wersji- mamusiu ale ja chce tez z Toba...idziesz z nami?....ostatnio nawet kawy spokojnie nie da mi sie napic..wisi na mnie, wlazi na kolana, tuli sie...slodkie to, ale czasem zartuje, ze moje to najkochasze malenstwo mnie osacza
reklama
no u nas wszystkie opcje typu kurde mać, kurcze blade, matko boska, o matko - normalnie mega gumowe ucho na wszelkie na takie powiedzona - najczęściej od dziadków albo i od kogoś obcego zasłyszane...potem powtarza w kółko i sprawdza czy reagujemy
a dziś mnei rozbroił takim prostym stwierdzeniem - zwyczajnym ale w ustach Lola który do gaduł raczej nie należy fajnie zabrzmiało, od wchodził po drabinkach takiej rakiecie-wchodził schodził, zjeżdżał, my z babcia stałyśmy i rozmawiałyśmy i on w pewnym momencie się zbliżył i z taką pretensja "ja tez lubię rozmiawiać!"
a dziś zasnął w dzień, wchodze do pokoju a on przez sen "o! bańki" no to ja pytam "gdzie?" a Karol dalej śpiąc nawet okiem nie mrugnął "no przecież tu! na podłodze!" i spał dalej a jak się obudził to szukał tych baniek
a dziś mnei rozbroił takim prostym stwierdzeniem - zwyczajnym ale w ustach Lola który do gaduł raczej nie należy fajnie zabrzmiało, od wchodził po drabinkach takiej rakiecie-wchodził schodził, zjeżdżał, my z babcia stałyśmy i rozmawiałyśmy i on w pewnym momencie się zbliżył i z taką pretensja "ja tez lubię rozmiawiać!"
a dziś zasnął w dzień, wchodze do pokoju a on przez sen "o! bańki" no to ja pytam "gdzie?" a Karol dalej śpiąc nawet okiem nie mrugnął "no przecież tu! na podłodze!" i spał dalej a jak się obudził to szukał tych baniek
Podziel się: