reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

reklama
Mloda wczoraj balansowala na takim cienkim murku...w pewnym momencie pyta mnie jak jest po polsku slowo "balancieren"-ja odpowiedzialam ze balansowac..a ona na to "mama patrz ja balansowac" :-D jak kali pic kali jesc :-D

odmiana idzie jej tak wiesz-koszlawo czasami :-D wychodzi cyrk ..ale najwazniejsze dla mnie ze mowi,mowi chetnie,nie robi problemow...i jak jestesmy w polsce to automatycznie przestawia sie na ten jezyk.. zdaza sie ze np.nie wie jak jest jakies slowo po polosku i musze powiedziec po niemiecku...co mam na mysli..ale i na odwrot sie zdazylo... bywa tez ze jak jej kaze cos powtorzyc to robi oburzona mine,zaklada rece na piersi i mowi" nie bede gadac" :-D

ten gest krzyzowania rak i ten tekst jest mi Pati dobrze znany!!!
Klaudia tez sie nieraz tak oburza i podobnie jak Noemi zdarza sie przekrecac, badz czesciej mieszac slowa i budowac zdania polsko/angielskie...;/...

no to mieszanie zdan to tez mamy...czasami wychodza takie rzeczy ze wybucham smiechem...a mloda strasznie nie lubi jak ktos sie z niej smieje...wtedy krzyk"to nie jest smieszne" i obraza majestatu...nawet ostatanio wkurzyla sie na chlopaka w tym parku co bylysmy jak powiedzial ze malpki sa smieszne...a przeciez nie sa smieszne-tylko slodkie!!! :-D

Pati- slowo jakbys pisala o Klaudii...ktos cos sie z niej smieje, czego ona nie lubi i wowczas podkowa na buzi, i " to nie jest smieszne"!

a malpki no co- sa przeciez slodkie:p

reklama
ale smieszne przeciez tez :-D

Wogole moja mloda jest mega uparta... dzis byla z rana wojna...ma sesje w przedszkolu i miala ubrac balerinki...i ona tych nie chce... darla sie,poryczala ale nie ubrala i wywalczyla swoje...ja pizlam butami i z fochem wyszlam do sypialni bo jeszcze by mnie ponioslo bardziej :-D

Do góry