reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

Kasia, to coś jak "Było sobie życie" z czasów mojego dzieciństwa, tylko bardziej współczesne- chłopczyk o imieniu Adibu poznaje tajemnice ludzkiego ciała. Bajka jest na mini mini, ale mamy też płytę, kiedyś trafiłam w empiku. Marta też lubi, i przyznam, że to rzeczywiście fajna bajka, bo dziecko może się czegos nauczyć. Teraz już Martuś trochę odpuściła, ale na początku po każdej bajce była długa dyskusja o tym, co oglądałyśmy :-)

reklama
Kasia, dzięki. Faktycznie brzmi fajnie i chyba kolega mi o tym mówił. Ale my nie mamy mini mini. Moi Rodzice mają - zobaczę kiedy to "graja"

Kasia my tez nie mamy mini mini ale mamy zakupione w kiosku 3 czesci-co jakis czas jest nowa, teraz polujemy na 4ta

Karol chce grać na komputerze, siada i mówi "MAM WRAŻENIE że nie ma myszki!" strasznie śmiesznie to wrażenie w tym kontekscie zabrzmiało;

Baśka, fajnie :-) W sumie pewnie podobno zabrzmiało jak Olga mówi "moge sie poczęstować" albo "chcę to obejrzeć" :-)

ja jestem na etapie poprawiania słownictwa Oli. Mówi kedy, jabuko itp. Najgorzej denerwuje mnie fakt, iż wymawia L zamiast r. A u Was jak jest?

Adibu i Dora, to hity Oli.

Ja właśnie wczoraj nabyłam trzecią część Adibu :-) ale wieczorem, więc Martuś nie widziała, bo obawiałam się, że spać nie pójdzie.
Marcie poprawiła się wymowa, ale i tak idziemy na początku czerwca do logopedy, niech się wypowie ktoś, kto się zna. Bardzo sie nie przejmuję, bo wiem, że problem wynika głównie z tego, że przez przerośnięty migdał źle układa jej się język, i póki się migdała nie wywali wiele się z tym nie da zrobić, no i ogólnie ma słabsze napięcie mięśniowe od urodzenia. Cieszę sie, że w ogóle jest jakaś poprawa, zobaczymy, czy logopeda mojej radości nie zgasi.
Marta w niektórych wyrazach wymawia r, w niektórych nie, a co mnie wkurza, to to, że jej się nie chce mówić dobrze- mówi np. "capka", ja ją proszę, żeby powiedziała "czapka", i okazuje się, że potrafi.

Miki nie w każdym słowie wymawia r, ale to przez lenistwo, bo potrafi. Z "szeleszczącymi" literkami, głoskami mamy problemy ale myslę, że ma jeszcze czas

u nas roznie...raz wymawia,raz nie...ale czasami jak walnie jakims slowkiem to az oczy wielkie robimy :-d moje madre dziecko :-D

Sandra zaczęła ładnie mówić odmieniać bo z tym miała jeszcze problemy
logopeda jest super w przedszkolu Sandry ...bardzo mi ją rozgadała
no i rozbawia mnie jak po kążdym podaniu czy oddaniu rzeczy mówi dziękuje bardzo prosze bardzo prz jedzeniu smacznego dziękuje ... moja damulka ...

reklama
zalozylam wczoraj satynowy komplecik...ktorego dawno nie nosilam..taki ecru w kwiatuszki a Dusia zdziwiona
"mamuuusi dlaczego zalozylas majtki babci Basi :O:D"

a dzis maluje ..i nagle slysze smiech - " masakra co ja namalowalam- jaka siara" :D...

Do góry