reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GADU GADU, czyli co i jak mówią nasze dzieciaki ;)

reklama
Kasiu, to musi być bardzo miłe i krzepiące. Zawsze to poprawia humor.
Mamoot, da, da,da .,.... u mnie tego jeszcze nie ma. Za to są jęki....eeeeeeeeeee. Wiedzą dzieciaczki jak się komunikować. Jeszcze trochę a usłyszysz jak Kasia. I to dopiero będzie miłe.

Ostatni coraz częściej słyszę, od Martusi, że nie lubi chodzić do przedszkola- ale dalszego ciągu wypowiedzi nie było, pytania zostawiała bez odpowiedzi. Miałam porozmawiać dziś z panią, bo już myślałam, że może coś się stało, ale wczoraj usłyszałam odpowiedź- "bo Ciebie mamusiu tam nie ma!"

Jako, że ze Stasiem jestesmy na etapie odpieluchowania, to i słownictwo nocnikowe po załatwieniu sprawy: "Mamiusiuuuuu!!! Mamy siusiu!" :-)

Z Wojtkiem byłam w przychodni i były dwa WC - dla pacjentów i dla lekarzy. Wojtek mnie rozpytuje i jak usłyszął o WC dla lekarzy, to pyta: "czy tam sie zanosi lekarzom siuśki do badania?". :-) Spryciarz - skąd on wiedział, że siuśki się bada, skoro nigdy nie miał badanych? Tego sie nie dowiem.

Ostatnia edycja:
Oooo Martunia, jaka jesteś kochana!
Ja wczoraj znów usłyszałam od Olgi "kocham cię mamciu" ;-)
Mamoot, to Olga mówi "siku zrobiłam". I tez sie odpieluszkowujemy.

Pierwsze słowa kocham cię są wzruszające :tak:
moja księżniczka co 5 min. potrafi mi mówić że mnie kocha, przylepa mała ;-):-D:sorry2:

reklama
ostatnie rozmowy z kapieli ;-)

Mama ,a ja mam syna i sie nazywa biedroneczka,ale mowie na niego jeszcze sloneczko,serduszko i chmurka :-D

Ostatnio najwiecej mozna z mlodej wyciagnac w czasie kapieli...skarzyla sie czasami ze ja ktos w przedszkolu udezyl itd.wiec podpytuje zeby w razie co zadyme w przedszkolu zrobic...No i jak wczesniej juz wspominalam mloda jest zakochana w Nando, a on w niej :-D No ale Nando czasami lubi mloda palnac gdziec bac uszczyac wiec pytam...chodz moje zakochane dziecko zawsze broni swojego "kata":-D no wiec pytam ja
Ja-" A ty kochasz naprawde tego Nando?
Noemi-Taak,kocham...
Ja-a moze tylko lubisz?
Noemi-tak tez lubie..Nie ,nie!!-wola.. Ja kocham Nando!! i chce miec tez dzieci w domu,nie tylko w przedszkolu...i maja sie nazywac TuTu,Kela i Sena... :-D

Do góry