Beniaminko ja jak zapne jemu rozek to tak sie rozpycha ze ho ho..ale jak zasnie to czasami uda mi sie przypiac i wtedy wiem ze jak sie obudze to bedzie w tym samym miejscu a nie np w poprzek lozka..i tez klade na boku a jak budzi sie do karmienia to zmieniam bok i tak w kolko
reklama
Beniaminka
Fanka BB :)
Malgos, ja dokladnie tak samo Co karmienie, to drugi boczek :-) A nad ranem zabieram ja z rozkiem do lozka, i jak karmie na leząco to rozek ulatwia mi ulozenie jej wlasnie bokiem do mnie.Troche jestem niekonsekwentna, bo zalecenia ortopedy na usg bioderek- to klasc na wznak, ale Julka sama glowke i cialko na bok przekreca, to daje jej albo miekka szmaciana owieczke, albo pieluszke kilka razy zlozoną miedzy nóżki i ma je szeroko i chyba jej tak wygodnie, bo dlugo potem spi.
Joasia M
Joasiu super fotka!
Beniu, Małgos ja juz dawno nie kłade Franka na boku do spania bo sie zbuntował i po kilkunastu próbach odpusciłam i od bardzo dawna spi na wznak a nózki w zabke kładzie sam pieknie i nawet jak go przewijam, czy jak lezy i sie bawi i nie skacze girkami to nózki w zabke )
Beniu, Małgos ja juz dawno nie kłade Franka na boku do spania bo sie zbuntował i po kilkunastu próbach odpusciłam i od bardzo dawna spi na wznak a nózki w zabke kładzie sam pieknie i nawet jak go przewijam, czy jak lezy i sie bawi i nie skacze girkami to nózki w zabke )
Beniaminko mój mały wogóle nie był w rożku jakoś tak od razu wygodniej mimo że był maleńki było mi bez bo z rożka wylatywał.
Jeśli chodzi o pozycję do spania to najbezpieczniejsza dla dziecka jest właśnie na wznak a nie na boku.
Ja też dopóki nie umiał kładłam go na bok ze względu na ulewanie ale szybko sam zaczął się obracać na wznak i tak własnie śpi. No i własnie położna i lekarz odradzali na boczku tylko na wznak. Coprawda główkę przekręca sobie raz w jedną stronę raz w drugą albo na prostu tak jak mu wygodnie.
A nad ranem dopomina na się na brzuszek i też tak śpi ale to tylko dlatego, że mam monitor oddechu bo inaczej bym się bała.
Jeśli chodzi o pozycję do spania to najbezpieczniejsza dla dziecka jest właśnie na wznak a nie na boku.
Ja też dopóki nie umiał kładłam go na bok ze względu na ulewanie ale szybko sam zaczął się obracać na wznak i tak własnie śpi. No i własnie położna i lekarz odradzali na boczku tylko na wznak. Coprawda główkę przekręca sobie raz w jedną stronę raz w drugą albo na prostu tak jak mu wygodnie.
A nad ranem dopomina na się na brzuszek i też tak śpi ale to tylko dlatego, że mam monitor oddechu bo inaczej bym się bała.
agnieszka75
Joasia M piękne zdjęcie
Beniaminko a ja dopiero za drugim razem zauważyłam, że Juleczka na pierwszym zdjęciu to na takim mega misiu leży. Fajnego ma przyjaciela ;-)
Beniaminko a ja dopiero za drugim razem zauważyłam, że Juleczka na pierwszym zdjęciu to na takim mega misiu leży. Fajnego ma przyjaciela ;-)
onionek
happy mama
Laura - cud, miód, malina :-*
Beniaminka
Ojojku Kerno, jaka Ona cudna...jaka boska oprawa oczu, i same oczy...ech będzie lasencja z niej ! :-)
reklama