reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Fotki naszych nowonarodzonych pociech...

Beniaminko ja jak zapne jemu rozek to tak sie rozpycha ze ho ho..ale jak zasnie to czasami uda mi sie przypiac i wtedy wiem ze jak sie obudze to bedzie w tym samym miejscu a nie np w poprzek lozka..i tez klade na boku a jak budzi sie do karmienia to zmieniam bok i tak w kolko:)

reklama
Malgos, ja dokladnie tak samo :-D Co karmienie, to drugi boczek :-) A nad ranem zabieram ja z rozkiem do lozka, i jak karmie na leząco to rozek ulatwia mi ulozenie jej wlasnie bokiem do mnie.Troche jestem niekonsekwentna, bo zalecenia ortopedy na usg bioderek- to klasc na wznak, ale Julka sama glowke i cialko na bok przekreca, to daje jej albo miekka szmaciana owieczke, albo pieluszke kilka razy zlozoną miedzy nóżki i ma je szeroko i chyba jej tak wygodnie, bo dlugo potem spi.

to i ja coś wstawię - to zdjęcie z sesji po chrzcinach z 5 grudnia

DSC_7001.jpg

Joasiu super fotka!
Beniu, Małgos ja juz dawno nie kłade Franka na boku do spania bo sie zbuntował i po kilkunastu próbach odpusciłam i od bardzo dawna spi na wznak a nózki w zabke kładzie sam pieknie i nawet jak go przewijam, czy jak lezy i sie bawi i nie skacze girkami to nózki w zabke ;))

Beniaminko mój mały wogóle nie był w rożku jakoś tak od razu wygodniej mimo że był maleńki było mi bez bo z rożka wylatywał.
Jeśli chodzi o pozycję do spania to najbezpieczniejsza dla dziecka jest właśnie na wznak a nie na boku.
Ja też dopóki nie umiał kładłam go na bok ze względu na ulewanie ale szybko sam zaczął się obracać na wznak i tak własnie śpi. No i własnie położna i lekarz odradzali na boczku tylko na wznak. Coprawda główkę przekręca sobie raz w jedną stronę raz w drugą albo na prostu tak jak mu wygodnie.
A nad ranem dopomina na się na brzuszek i też tak śpi ale to tylko dlatego, że mam monitor oddechu bo inaczej bym się bała.

reklama
Do góry