reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Fotelik samochodowy

Dziewczyny mam już ochotę kupić fotelik jakiś rozkładany 9-36 kg no ale mój synio ma dopiero ok 7,5 kg czy na prawdę nie mogę go wcześniej włożyć w taki fotelik?

reklama
Karen, bezpiecznie jest wozić dzieci w fotelikach przeznaczonych i odpowiednich do ich wagi. No, cyyba, ze dziecko nie osiągnęło jheszcze wagi, a wyrosło z poprzedniego. Czyli jak jest chude i długie ;)

no tak tylko myślałam że jest sprawa bardziej umowna jak z pampersami używamy tych 4-9 kg a już są przyciasnawe, podobnie z fotelikiem jakiś mi się ciasny wydaje...

Gdy się dowiadywałam, bo sama chciałam kupic drugi, żeby używać przez jakiś czas dwóch jednocześnie (Natalia jest duza i pewnie teraz wazy prawie 9) to mi sprzedawca odradzał, powiedział, żebyu doczekać aż dziecko samo siedzi... to było jakiś czas temu, Natalia wtedy wazyła 8300. I dodał, że jeśli ma ciasno to przesadzić wcześniej. Ona miała ciasno,a le pownieważ teraz jest lżej ubrana to się mieści w tym do 13 kg.

a, i jeszcze jedno - zobacz skąd mu pasy wychodzą, czy znad ramion czy spod łopatek. I ile ma miejsca nad głową. Jeśli ma choć trochę to niech jeszcze jeździ w tym starym. I nogi mogą być podwinięte - bo dzieci i tak nie jeżdżą z wyprostowanymi. Najważniejsze są głowa i pasy.

kupilismy ten uzywany fotelik...
naprawde ekstra wyszykowany, pokrowiec dobrze uszyty, do tego przyslali ksero instrukcji i w jako gratis maskotke - pod kolor fotelika... :)

jestem zadowolona, nawet bardzo... :)

wrzucam fotke, taka na biegu zrobiona... kiepska...  :p

pict00028dd.jpg

Teddy i nastepny zakup z glowy, super fotel....ale nie ciesz sie za bardzo bo i tak czeka Cie zajup tuszu do rzes ;)

Kupilismy wlasnie nowy fotelik chicco vector - z cala pewnoscia nie posluzy on nam dlugo bo jest od 0-18 (do 4 lat moze nie dociagniemy bo malutki dlugi jest, zastanawialismy sie nad deltimem maly podroznik, ale my jezdzimy dlugo i duzo a do tego wyjazdy raz dwa razy w miesiacu po 500 km, i zalezalo nam na pozycji najbardziej lezacej, moj synek owszem spal w samochodzie ale jak sie tylko samochod na siwtalach zatrzymal to budzil sie (mielismy graco 0-10) a teraz po prostu niewiargodne siedzi w nim spokojnie spi jak nigdy, ostatnio to nawet stalismy pod blokim ponad godz, bo jak zasnal to szkoda bylo budzic, najlepszy zakup do tej pory, jest niesamowicie wygodny i chyba go zostawimy na drugie dziecie :D Goraco polecam ten fotelik.

Ja tez mam ten fotel i dla malego sprawuje sie super. Gorzej jak podrosnie. Starszy syn w nim jezdzil i jak dziecko wieksze to pasy ciezko zapiac. Te okalajace uda sa krotkie a samo zapiecie jak nie wcelujesz dokladnie to nie zapniesz. Ale poki co i ja jestem z niego zadowolona.

reklama
w nastepnym programie Mamo juz jestem na TVN Style bedzie rozmowa na temat nastepnego czyli naszego fotelika - premiera programu w sobote o 15-tej ;)

Do góry