Cześć, chciałabym prosić doświadczone mamy o podpowiedzi w kwestii wyboru kolejnego fotelika samochodowego. Moja córeczka wyrasta już powoli ze "skorupy". Wiem, że najlepiej dobierać fotelik stacjonarnie, ale być może któraś z Was ma do polecenia jakiś konkretny model - jak najbardziej bezpieczny, z wszelkimi atestami, koniecznie musi mieć możliwość ustawienia tyłem do kierunku jazdy. Kwestie bezpieczeństwa są dla mnie najważniejsze. Chciałabym też wiedzieć, na co zwracać uwagę podczas wizyty w sklepie - może macie jakieś porady?
reklama
Cookie_
Moderator
Jak napisane wyżej fotelik musi pasować do samochodu i dziecka. U nas sprawdza się Cybex Sirona S I-size. Chwalę wygodę wkładania dziecka dzięki obrotowi 360. W testach ADAC ma dobrą ocenę i jest możliwość jego montażu zarówno tyłem jak i przodem do kierunku jazdy.
Warto poczytać stronę fotelik info, poszukać testów ADAC (jak znasz niemiecki to wejdź na ich stronę, są porównania fotelików) i może blog Link do: Tylem.pl - Blog Tylem.pl - ja tak szukałam fotelika skorupy i chyba niespecjalnie jest jakiś inny sposób niż pójście do sklepuCześć, chciałabym prosić doświadczone mamy o podpowiedzi w kwestii wyboru kolejnego fotelika samochodowego. Moja córeczka wyrasta już powoli ze "skorupy". Wiem, że najlepiej dobierać fotelik stacjonarnie, ale być może któraś z Was ma do polecenia jakiś konkretny model - jak najbardziej bezpieczny, z wszelkimi atestami, koniecznie musi mieć możliwość ustawienia tyłem do kierunku jazdy. Kwestie bezpieczeństwa są dla mnie najważniejsze. Chciałabym też wiedzieć, na co zwracać uwagę podczas wizyty w sklepie - może macie jakieś porady?
nieznośne_poplątanie
Fanka BB :)
Ja szukając drugiego fotelika pierwsze zrobiłam rozeznanie, a później pojechaliśmy dopasować do polecanego sklepu. Fotelik, który najbardziej mnie przekonał pasował akurat idealnie. Polecam Britax Dualfix M i-size. Syn lubił w nim jeździć. Mega plus za obrót 360° dzięki czemu bardzo łatwo włożyć i pozapinać dziecko.
MtV
To ciekawe co piszecie, bo w 8 gwiazdkach podczas kupowania fotelika powiedzieli nam, że przy kolejnym już nie dobiera się do samochodu. Kąty podobno nie mają wtedy znaczenia, patrzy się na wzrost i wagę dziecka. My kupiliśmy axkid one dla szczupłej i wysokiej dziewczynki.
Uni_Cat
To ciekawe co piszecie, bo w 8 gwiazdkach podczas kupowania fotelika powiedzieli nam, że przy kolejnym już nie dobiera się do samochodu. Kąty podobno nie mają wtedy znaczenia, patrzy się na wzrost i wagę dziecka. My kupiliśmy axkid one dla szczupłej i wysokiej dziewczynki.
Nie wiem, kto mógł tak tam powiedzieć, ale oni przede wszystkim mówili nam zawsze, że fotelik dobieramy do auta i dziecka dlatego właśnie tak dużo u nas fotelików odpadało, bo zły kąt dawały. Na fb mają fajną grupę, gdzie sprzedawcy z 8* doradzają
reklama
MtV
Kupujemy tam wszystkie foteliki, a małych dzieci mamy 3 Łupiny owszem, dobieraliśmy do samochodu, ale potem to już była kwestia konkretnego dziecka i budżetu Grupę znam, ale mimo wszystko najlepiej doradza się stacjonarnieNie wiem, kto mógł tak tam powiedzieć, ale oni przede wszystkim mówili nam zawsze, że fotelik dobieramy do auta i dziecka dlatego właśnie tak dużo u nas fotelików odpadało, bo zły kąt dawały. Na fb mają fajną grupę, gdzie sprzedawcy z 8* doradzają