reklama
Kania78
...
hahahah dobre :-) nadal jest tyle samo.Wioli to było 1000 zł. piechotą nie chodzi. Jak jest teraz nie mam pojecia bo coś tam kiedys mieli znieść bo matki za to 1000 domy pobudowy i szaleju dostały
Baśka_28
Fanka BB :)
Wiecie co ja nie wiem ale moja szwagierka dostała 2000zł bo mężowi nie przekraczał zarobek a mam przekroczył 2zł(chyba jakoś tak) i już tylko tysiąc dostaliśmy ale mi to pomogło bardzo bo zrobiliśmy chrzciny małemu
nice-girl
Fanka BB :)
Z becikowym teraz trzeba mieć zaświadczenie że się było od 10 tyg. ciąży pod opieką lekarza i że miało się przynajmniej jedną wizytę w każdym trymestrze.
BAŚKA - te 2000 co piszesz to pewnie chodzi o to, że szwagierka korzystała z zasiłku rodzinnego i jak ma się ten zasiłek przyznany to w przypadku urodzenia dziecka dostaje się z mopsu 1000zł, plus dodatkowo jest to 'państwowe' 1000zł becikowego.
BAŚKA - te 2000 co piszesz to pewnie chodzi o to, że szwagierka korzystała z zasiłku rodzinnego i jak ma się ten zasiłek przyznany to w przypadku urodzenia dziecka dostaje się z mopsu 1000zł, plus dodatkowo jest to 'państwowe' 1000zł becikowego.
reklama
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
My dostaliśmy łącznie 3000zł tak więc dla nas to był niezły zastrzyk gotówki. 1000zł- to podstawowe becikowe, 1000zł- od prezydenta miasta Krakowa, że niby dziecko rodzi się tutaj, a trzecie 1000zł to chodziło o zarobki, bo jeszcze wtedy jak składaliśmy wnioski o becikowe to G. miał tą gorszą,poprzednią pracę na umowę zlecenie i zarobkowo udało nam się nie przekroczyć limitu.