reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Elenka i Oleńka, hbd 25 +6

reklama
Stan Elenki odrobinę się pogorszył, mała ma przetaczaną krew i rozważają ponowny powrót na respi.

Z kupkami i siuśkami obecnie nie ma problemu i bardzo się z tego cieszę.

Oby Lenie szybko się poprawiło i niech juz nie musi wracać na respi :(

anka synek 4 razy wracal na respirator. Mial nie zamkniety przewod Baolta i dlatego tak sie dzialo. Juz mielismy umowiony dzien na operacje ale na szczescie zaczal sie sam zamykac i obylo sie bez - nie moglismy miec podanych lekow bo mial wylewy w mozgu. Pozdrawiam

U nas po usg wylewów nadal brak :))

Ale Elenka słabo radzi sobie na cpapie i mówią, że najpewniej leki na zamknięcie przewodu nie działają :(

W poniedziałek będzie kardio to dowiemy się więcej.

Po przetoczeniu Lena jest silniejsza, nie wiem ile dziś panny ważyły ale być może mała już też przekroczyła kg :)

Ps. No i jutro o ile pierworodna córcia nie rozchoruje sie zupełnie to szwagier zawiezie nas do dziewczynek ;)

Ostatnia edycja:
a_nka maleńkie naprawde nieźle sobie radzą :tak: trzymam kciuki oby z dnia na dzień było coraz lepiej!

Agnieszka o kurcze naprawdę była maleńka ta Twoja córcia...ja na 29 tc... również jestem pod wrażeniem, że tak ładnie dała radę :)

Dziś Ola waży 1070g, a Elena 1010g jeja obie przekroczyły kg :)

Mówią, że to dobrze wróży. Jeja jak ja się boje dziewczyny :( starszym dzieciaczkom się nie udawało... A one są takie maluśkie. Dziś dopiero byłby 28tydz ciąży :dry:

A nka super ze założyłaś wątek o swoich córeczkach bo wcześniej zaglądalam na wątek ciąży bliźniaczej jako ze sama ponad 2 lata temu tam się udzielalam i tez jestem mamą bliźniaków wczesniakow
Bardzo trzymam kciuki za twoje panny,wierzę ze wszystko bedzie dobrze
Dobrze ze nie ma wylewow to najważniejsze,choć mój miłosz po wylewach 3/4stopnia jest przykładem tego ze to o niczym nie świadczy
9 mies siedział i raczkowal na 14 mies już pięknie chodził,teraz ma ponad 2 latka mówi zdaniami i śpiewa,
Moja sąsiadka ma bliźniaczki ur 26tc też ważyły po ok 1 kg już mają 3 latka są mądre i nie miała z Nimi żadnego problemu jeździła tylko na rehabilitację
Mocno wierzę w to ze i wam się uda,już najgorsze za tobą oby do września i dziewczynki będą z wami, fajnie ze tak ładnie radzą sobie z oddychaniem
Ale niestety wczesniaki tak mają 1krok do przodu 2 do tyłu

reklama
Dziewczyny dziś mam troszkę czasu i tak doczytałam, że my chyba mamy nie taki wózek jak na wcześniaki... Bo dziewczyny powinny min do 6-8msc jeździć w gondoli a w naszym na pewno nie da tak rady...

Mamy BJ city select, tam gondole sa malusie na jakieś 3msc może...

Doradźcie jak to u was było?

Do góry