reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Elenka i Oleńka, hbd 25 +6

A nka ja nie doradze bo ja pierwszy wózek miałam jeden obok drugiego i tam były takie miękkie gondole i to dość wąskie ale to bylo lato więc były w sam raz na zimę już miałam maclarena,i też było ok bo dzieciaki miały kombinezony i one wypełniały luzy jeśli można to tak nazwac

reklama
Kochana masz wczesniaczki! One są malutkie i długo tak zostanie zanim dogonia dzieci w ich wieku urodzone o czasie. Napewno dadzą radę gondole.

Witaj a nka.
Masz bardzo silne córeczki :) Pamiętaj kochana z wcześniakami nic nie jest tak do końca wiadomo...musisz być na to przygotowana, wszystko swoim rytmem i tempem. Ważne że jelitka pracują, wylewów na razie nie ma i oby nie było z oddechem też sobie poradzą, naprawdę powolutku :tak:. Nie piszesz nic o oczkach, rozumiem, ze wszytko ok?? Retionpatia nie postępuje?? Pilnuj tego i dopytuj lekarzy.
Ja jestem mamą wcześniaka z 24tc, ważył 700g, dopadło go chyba wszystko, retinopatia i konieczność laseru na oczka, resekcja jelita i stomia, wylewy IIst. , 4 m-ce na respi, dysplazja oskrzelowo-płucna, aaaa dużo by pisać...i nie pisze tego by straszyć, tylko by wzmorzyć jeszcze większa nadzieję, ze córki sobie poradzi, bo....dziś mój syn ma 3 lata, widzi, chodzi, biega, gada, wylewy sie wchłonęły, jelitko sie zrosło, je ogromne ilości z kupami nie ma problemu hehe, jest uroczy, towarzyski...jest drobniejszy od rówieśników i pewnie jeszcze sporoby ich dogonić, ale na to co wyrokowali lekarze i jakie szanse mu dawali, to Szymon zagrał im na nosie ;-):-).

Wytrwałości Wam rodzicom życzę, a dziewczynkom zdrówka dużo :)

Dogadała ze sklepem będziemy mieli wymienionego naszego baby joggera na TFK twinner twist duo z fotelikami be safe izi sleep.
Mąż jedzie to załatwić.

Jestem zadowolona bo tam gondola długaśna 80cm, a nie 62 jak w BJ i za kasę która nam została dokupimy monitor oddechu.

Wiolunia narazie o retinopati jeszcze nic mi nie mówili, właśnie jadę do córeczek to dopytam o ile lekarka będzie.

Czytałam wątek Twojego szymka dlatego wierzę, że i moim małym się uda. Laktacja u mnie mizerna ale ile mogę tyle ściągam, małe mają spory apetyt :)

Od środy u nich nie byłam, więc pewnie będę w szoku jak urosły i dziś może w końcu wezmę je na rękę.

Trzymajcie proszę kciuki wieczorem zdam relację.

Kangurowałam dziś moje stokrotki poraz pierwszy mogłam je przytulić, nigdy, przenigdy nie zapomnę tego dnia :)
Jestem bardzp szczęśliwa i dumna z siebie mimo, że ciąży nie udało się donosić. Zrobiłam wszystko co mogłam dla nich, a teraz będę walczyć nadal poruszę niebo i ziemię by im pomóc. 4lipca mam egzamin na prawo jazdy i mam nadzieję zdać co by móc samej w sierpniu jeździć do dzieciaczków.

O retinopatię pytałam, ale powiedzieli że narazie jest ok. Nie wiem skąd to wiedzą, nic mi niewiadomo o konsultacji okulisty :what:
Jutro u Leny będzie kardiolog, ale każą nastawiać się niestety na zabieg. Trzymajcie kciuki może jednak się mylą :)

Małe są bardzo spokojne, ciotki pielęgniarki mówią, że dawno nie widziały tak niewymgających dzieciaczków :))

Ostatnia edycja:
Anka super wieści, fajnie ze dziewczynki tak przybierają na wadze i radzą sobie z oddychaniem, małymi krokami do przodu
Trzymam też kciuk za twój egzamin,

reklama
Do góry