reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Eko rodzicielstwo

Ostatnia edycja:
reklama
Misia świetne artykuły:tak: Po raz kolejny przeczucie mnie nie myliło i cieszę się, że jak urodził się Oliver, to instynktownie ograniczyłam tą metodę, bo mi osobiście ona nie pasowała do końca:sorry2: Wiele razy płakałam razem z Vickiem z besilności, a było go wtedy wziąć i przytulić, nawet jak mieliśmy razem ryczeć, a nie siedzieć i nie zwracać na niego uwagi:sorry2: Młody rodzic naiwnie wierzy w super porady, a tak naprawdę wcale nie muszą być one dobre dla naszych dzieci:sorry2: Irytuje mnie tylko fakt, że taki autorytet jak Super Niania, stosuje głównie tą metodę. Ostatnio jej osoba w ogóle mnie drażni i czasem nie potrafię się zgodzić z jej stwierdzeniami, ale mam do tego prawo;-) Także Misia wrzucaj jak najwięcej takich newsów, bo ja chętnie poczytam:-) Moje chłopaki wcale nie takie duże, a mam wrażenie, że przez te kilka lat tak wiele rzeczy się zmieniło, tyle nowych podejść do wychowania się pojawiło, że czuje się trochę jak babcia wręcz:rofl:

Misia ja również bardzo dziękuję za ten artykuł. Rzadko stosowałam ta metodę u Natusi, bo nie musiałam, Nati jest grzeczna, ale teraz już w ogóle tego nie zastosuję.
Super Niania też ostatnio mnie drażni.

No w kOncu kogos oprocz mnie drazni super niania.A najbardziej ostatnio drazni mnie radami na temat wychowania blizniakow.Skad ona wie jak to jest?

Korra-bardzo sie ciesze I zycze konstruktywnej I milej lektury!!:))

A skoro juz tu jestem to chcialam wam polecic cos do pielegnacji skory malych dzieci ale w sumie nie tylko malych,bo I wiekszych a I nawet do waszego ciala
Zamiast uzywac drogiego badz co badz oilatum czy innych mydel z dodatkiem tysiecy chemikaliow polecam wam MYDLO MARSYLSKIE. To wspaniale mydlo na bazie oliwy I oleju palmowego. Podaje linka gdzie mozecie wiecej o nim poczytac.
Mydła oliwkowe - Mydło Marsylskie oliwkowe - 72% 300g -

Ponadto po kapieli zamiast wciarac oliwki,ktore przy dluzszym stosowaniu tylko wysuszaja skore, polecam OLEJ ZE SLODKICH MIGDALOW. Olej takimozna dostac tutaj w sklepach ze zdrowa zywnoscia. Ato link,gdzie mozna o nim poczytac.
Olej migdałowy - kosmetyczny niezbędnik

Olej migdalowy w polaczeniu z masazem Shantalla jest absolutnie rewelacyjny dla dzieci..uspokaja,wycisza,relaksuje I pomaga budowac wiez rodzica z malenstwem. Ja masuje tak malucha codziennie I bardzo to lubimy

misia.
z tego wzgeldu, ze masz duze doswiadczenie w tego typu sprawach, chcialabym sie Ciebie poradzic i zapytac co sadzisz o odzywianiu wg 5 przemian?widzialam dwie dostepne ksiazki odzywianie wg 5 przemian i gotowanie wg pieciu przemian. chcialabym kupic ktoras z nich, ale nie wiem, kt akurat dostarczy mi najwiecej ciekawych przepisow, zebym mogla je wykorzystac dla Molly.
Wydaje mi sie tez, ze przeslalas mi raz jakies pliki dotyczace wlasnie 5 przemian, ale nie ma tam tego zbyt wiele.
Moze moglabys tez poradzic jakas fajna strone www lub ksiazke z przepisami dla dzieci, kt sa zdrowe i proste, mysle, ze wiele forumowiczek tez by na tym skorzystalo_Oczywiscie jak znajdziesz czas.
Bede wdzieczna z Twoja odpowiedz.
Pozdrawiam:-)

W prawdzie nie do mnie pytanie,ale sama od siebie polecam książki Moniki Biblis.Osobiście zakupiłam zestaw złożony z 4ch pozycji,w tym 'kuchnia pięciu przemian dla dzieci zdrowych i alergicznych' z przepisami dla dzieci właśnie :tak:Poza tym polecam książki Anny Ciesielskiej-'filozofia zdrowia' i 'filozofia życia'.W tej drugiej tez jest sporo przepisów dla dzieci:tak:
Ja jestem zachwycona ta kuchnia.W życiu nie gotowałam tak smacznych zup,jak z przepisów wg pięciu przemian. Wika tez zajada ze smakiem..:-p

Madbebe dzieki za info. zaraz popatrze na te ksiazki i sobie zamowie. A mozesz mi tylko powiedziec czy jest tam dosc sporo przepisow na drugie dania dla dzieci, bo z tym akurat mam problem, zeby znalezc cos fajnego i zdrowego. Ja rowniez ostatnio ugotowalam zupe baraczkowo-ziemniaczana z kasza jaglana wg 5 przemian i Molly tak jak zawsze nie bardzo byla zachwycona z tradycyjnej zupy buraczkowej tak ta sie bardzo zajadala, jak i ja rowniez. Uwazam, ze przepisy wg 5 przemian sa naprawde dobre.
Dzieki raz jeszcze i pozdrawiam:-)

ps. a te ksiazki zamawialas internetowo czy kupilas jak bylas w Pl?jesli tak to mozesz podac rowniez strone, gdzie je dostane. dzieki

reklama
Tak,sa tam 2gie dania,mięsne i jarskie,desery,przekąski,napoje...wszystko ;-)
zamawialam ebooki,akurat jest jeszcze promocja na nie-komplet 4ch,w tym przepisy na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Nie pamiętam strony a pisze z tel. Wkleje Ci linka później.
Ta strona to EscapeMagazine.pl

Ostatnia edycja:
Do góry