reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

mnie się wydaje że w chuście się dłużej ponosi z przodu, na plecach to większe dziecko. nosidło to jednak co innego :) ciekawe jak się to nosi z przodu? mnie w chuście z przodu jest raczej wygodnie. musimy się nauczyć wiązać na plecach :)
łatwiej mi poszło z Natalią, tyle że była niezbyt zachwycona. ale ona ogólnie strachliwa, ze zjeżdżalni się boi zjechać itp. sama się nie wspina na placu zabaw

reklama
Asia najwcześniej dla 6 mies dziecka i wcale nie musisz dać 300zł bez aplikacji masz za 180
A tu masz encyklopedię wiedzy
http://pl.lennylamb.com/ to się od ergo różni tylko klamrami zasady, materiały i takie tam są takie same, zreszta oni tez ergo mają
malinka podrażnię Cię Olka też nie cierpi wózka i drze się po 5 minutach a w tym spokój ;-)

Olga ja póki Olka mała nosze z przodu, zagadam ją, rozśmieszę, podam smoka i takie tam i nosi się prawie jak w chuście.

Karolina no musiałas grrrryyy u mnie spacer zazwyczaj kończy się tak, że niosę Marcela na rękach, młoda wpakowuje się do wózka a hulajnoga lewituje nie wiadomo gdzie, tak więc spacery ostatnio z 2 to średnia przyjemność i niewykonalne samodzielnie yyyyyy miałam nosidełko ergonomiczne polskie ono (chyba już ich nie szyją) tego typu http://img01.tablica.pl/images_tabl...nomiczne-ono-natural-stan-idealny-zdjecia.jpg odpowiada mi pas na klamrę i wiązane szelki tylko na młodego było za małe, czy te co pokazujecie można do wielkości dziecka dostosować?

karolina, wiem, że nie muszę ale M był sceptyczny bo mówi, że chustę mamy, a i tak rzadko nosimy, no i, że porządny fotelik do samochodu teraz ważniejszy, ale jak zobaczył, że może być na aplikacji jego ukochany rodezjan to każdą kasę wyda:-);-)

Tu lepiej wygląda to co miałam ;-) http://www.zabawkolandia.sklep.pl//images/ono_nosidlo_ono_czarne_2.jpg można w nim dużo większe dzieci nosić a on wychodził , sama już nie wiem czy przy takim egzemplarzu inwestować czy nie, muszę przemyśleć sprawę. Z laurą jakoś prościej było aż tak na szaleństa ją nie brało wszelkie a ten chwili nie usiedzi w miejscu grrryy.
K8 ciekawe jak test terenowy wypadnie, pewnie będziesz zakupy robić dłużej bo wszyscy będą pytać gdzie takie cudo można kupić ;-)

Nosidło Ono jest ok ja też je miałam. W czasach młodosci naszych starszaków było strasznie popularne do dziś są o nim opinie na chustoforum i oferty sprzedaży. To był całkiem porządny produkt nawet tutaj na forum eksperckim polecany ale firma plajtła ;-)
Ja miałam takie tylko i pas i szelki na klamry

malinka 100% zrozumienia moje spacery wyglądają tak samo. Ostatnio po nas brat przyjechał bo Olka się darła na rękach ja próbowałam pchac przez las wózek i ciągnąc za rękę Maksa w końcu go wpakowałam do wózka Olka się już dusiła i zaczęła się burza :eek: moja anielska cierpliwość i wyrozumiałośc zostały zdrowo nadszarpnięte :rofl2:

Mój m najpierw na mnie krzywo spojrzał jak zobaczył to nosidło ale wczoraj jak mu opowiedziałam o spokojnym spacerze i zaśnięciu Oli to się ucieszył.

Asia to nosidło jak zamontujesz na plecach to raczej w ciąży możesz nosić no bo to taki lżejszy plecak wtedy jest a i tak Będziesz Ulkę nosić w ciąży. No ale jak nie macie gdzie wykorzystać to w sumie nie wiem po co.

malinka78 pisze:
miałam nosidełko ergonomiczne polskie ono (chyba już ich nie szyją) tego typu http://img01.tablica.pl/images_tabli...ny-zdjecia.jpg odpowiada mi pas na klamrę i wiązane szelki tylko na młodego było za małe, czy te co pokazujecie można do wielkości dziecka dostosować?
No to polecam nosidło Eco Design firmy Womar: Womar - serce przy sercu. Produkty - Chusty . Mają dwa rodzaje nosideł Eco, my mamy model Eco Design. Też wolałam dla większego Bąbla mieć szybkie klamry, no i wygoda podczas górskich wycieczek, kiedy - jak zacznie chodzić - pewnie będzie co chwilę na ziemię, na rączki, na ziemię, na rączki. Lepiej nie mogłam trafić :). Jestem MEGA zadowolona. Kosztuje w granicach 210zł.

nie karolina, nie będę mogla jej nosić, ja miałam zakaz noszenia więcej niż 5 kg. Wiem, że będę musiała ją podnosić w domu, na spacery będziemy chodzić tylko z M, a w domu będę to ograniczała do minimum. Co innego podnoszenie dziecka w domu jak trzeba, a co innego latanie po lesie z 10 kg obciążeniem 10 km, jak już tera mi jest ciężko. Nie ma szans żebym w ciąży chodziła na spacery w chuście czy nosidle.

reklama
Do góry