reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Eko dom - co działa a co jest tylko mitem?

A ja mam jeszcze taki sposób na zlew-przekrajam cytrynę,pocieram nią cały zlew,zostawiam na chwilkę(choć niekoniecznie) i spłukuję wodą.Usuwa kamień,który długo się nie osadza i zlew lśni i pachnie:-)
Do mycia naczyń też używam Białego jelenia:)

reklama
a jeżeli chciałabym dodać do wody z octem olejek eteryczny to ile go???
i obojętnie jaki olejek

a białego jelenia zakupujecie może w necie???

i jak przekonać resztę rodziny do bycia eko???

As a w jakich proporcjach używasz ocet do mycia okien czy podłóg

a jeżeli chciałabym dodać do wody z octem olejek eteryczny to ile go???
i obojętnie jaki olejek

a białego jelenia zakupujecie może w necie???

i jak przekonać resztę rodziny do bycia eko???

As a w jakich proporcjach używasz ocet do mycia okien czy podłóg

ja daję olejek w zależności od nastroju i potrzeby.
Jesienią to zwykle olejki cytrusowe ,w lato zwykle kwiatowe ,a na świeta uwielbiam olejek sosnowy :-D:-D
Olejek daję na oko tak ,żeby pachniało.
Nigdy nie liczyłam na kropelki ;-);-)

Ja mam mydło w płynie i kostce biały jeleń u siebie w sklepie pod domem ,więc mi się nie opłaca go zamawiać w necie.:no:

Do mycia okien daję pół na pół ocet i wodę + kilka kropel olejku cytrynowego .
A jak są lekko brudne to myję samą mikrofibrą z woda.

Do podłóg daję 1/3 ocet i woda.
Jak mniej brudne to również sama mikrofibra z wodą .

Jak rodzinka zobaczy ,że eko jest fajne -to sama się przekona.:tak::tak:
Ja swoich nie namawiałam ,po prostu zaczęłam robić inaczej i już .
Nikogo o nic nie pytałam-nikomu nic nie mówiłam...;-):-):-):-)

Mąż tylko się śmieje ,że u mnie soda i ocet to towar podstawowy jak chleb i woda :szok::szok::rofl2::rofl2: .:-D:-D:-D

A sody do czego używacie???

Mam pytanie odnośnie suszarki na naczynia. Mam tam taki stęchły zapach może coś poradzicie eko mamuśki ;)

Do_ti - połówką cytryny potraktuj suszareczkę, dokładnie, każdy kawałek, zostaw na 10 minut, a potem spłucz.
Ważne, to jest wylewanie wody z niej na bieżąco, ja staram się jak naczynia wyschną, zaraz pochować do szafek, wylać wodę, i to dno suszarki i podstawkę przecieram ścierką. Mój A. dodatkowo podstawkę kładzie na suszarkę, by ta lepiej wyschła.

do mycia naczyń,dobry jest wywar z orzechów
do suszarki wstawiła bym na stałe spodek z sod ,bo pochłania zapachy
wystarczy zmienić raz na kilka dni
to samo z lodówką....
;-):-)

reklama
Do góry