reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziwne wyniki testow owulacyjnych

klaudia16

Fanka BB :)
Hej dziewczyny mam pytanie, nie wiem co mam myśleć, może ktoś mi pomoże, mial podobnie ,sama nie wiem . Staramy się z mężem 8 miesięcy o dziecko i zaczynam wariować bo podstawowe badania u mnie są okej , lekarz mowi ze po pomad roku możemy zacząć głębsza diagnostykę, ale do sedna . Chodzi o to ze od 3 miesięcy robie testy owu , w pierwszym cyklu z testami się udało ale neostety biochemiczna , przy 2 cyklach testy pokazały owulację około 12-13 dc , teraz test pierwszy pozytywny był dzień po @ , czyli w 7 dniu cyklu , pozytywny test utrzymywał się 3 dni , zarówno rano jak i wieczorem , później kreska zrobiła się bledsza , i wiem że nie powinnam ich dalej robić, jednak mocno mnie to zdziwiło dlatego postanowiłam robić dalej , dzisiaj jest 15 dc , 8 dni po pierwszym pozytywnym tescie owu , zrobiłam rano z 2 moczu i wynik taki jak na zdjęciu. Mnie się wydaje że wygląda na pozytywny, nie wiem co myśleć 😔 ktoś coś jest w stanie mi pomóc?

Załączniki

• 20240506_113002.jpg
    20240506_113002.jpg
    665,8 KB · Wyświetleń: 752
reklama
Jak długie masz cykle? Czy są regularne?

Testy owulacyjne robimy do pierwszego pozytywnego.

Cykle mam około 27-33 ,teraz @ przyszla po 27 , w zeszłym cyklu po 33 , regularne nie są, ale byłam u 5 różnych ginekologów, każdy twierdzi że to normalnie, tydzień różnicy

Cykle mam około 27-33 ,teraz @ przyszla po 27 , w zeszłym cyklu po 33 , regularne nie są, ale byłam u 5 różnych ginekologów, każdy twierdzi że to normalnie, tydzień różnicy
To bardziej obstawiałabym, że to ten test jest pozytywny i owulacja będzie teraz. A pewność możesz mieć tylko po monitoringu.

A te pierwsze pozytywne , bo nie wiem czy tam napisalam , pierwszy raz też miałam tak ze utrzymywały się 3 dni pozytywne , zazwyczaj był rano , wieczorem i na drugi dzień rano już był negatywny

Nie , przynajmniej żaden lekarz minie stwierdził . Teraz ta do której chodzę ,akurat byłam w okresie owulacyjnym miałam pecherzyk dominujący to mówiła że nie widzi tutaj nic co by wskazywało na pcos

Badałam tarczyce już parę razy , FT3 , FT4 , prolaktyna, progesteron wyniki według lekarzy były w normie

Hej, a mierzysz temp? Myślę że dużo mogłaby pomoc i jak z objawami owulacyjnymi -śluz, szyjka ?
Ja miałam taką sytuację że testy 2x pokazały II kreski, niestety nie mierzyłam temp ale okres dostałam równo po 2 tygodniach od pozytywnych testów więc ta "druga" owulacja to musiało być TO.

reklama
Nie mierzyłam, na ten moment chciałam działać tylko z testami ,ale chyba jednak muszę chociaż badac temperaturę, bo jeżeli chodzi o sluz to u mnie nigdy nie był jakiś mega intensywny ,a szyjki nie badam bo nie umiem i wydaje mi się ze się do tego nie nadaje . No nic zobaczymy za ile przyjdzie @

Do góry