reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziwne objawy i dziwny test

Plemniki poza odpowiednim środowiskiem praktycznie od razu umierają. Oczywiście zdarza się, że w wyniku stosunku przerywanego jest ciąża, ale z opisu ja rozumiem, że u was nie było pełnego stosunku więc szanse są naprawdę minimalne. Warto dodać, że każda zdrowa para starająca się o dziecko z pełnym stosunkiem co 2-3 dni według statystyk ma 30% na ciąże - więc nawet przy staraniach szans jest mniej niż więcej.

Jeżeli chodzi o objawy - jesteś na nie bardziej wyczulona, bardziej analizujesz więc siłą rzeczy i więcej zauważasz to tak jak np. ludzie niewidomi zwykle mają lepszy słuch bo po prostu zmysły inaczej pracują.

U mnie pierwszy cykl starań to była masa bólów jajnika, a dzień przed okresem to nawet ogromne mdłości i wymioty (żadne zatrucie czy coś bo wraz z miesiączką przeszły). Ostatecznie na ten moment 3 razy byłam w ciąży i w cyklach, w których w nie zaszłam przed implantacją a wiec wzrostem beta hcg nie miałam żadnych objawów. Pierwsze pojawiają się u mnie kiedy beta jest w okolicach 50, a już takie konkretne jak mdłości to beta koło 500. Co do znikającej kreski - nie wiem, bo wyrzucam testy po czasie określonym w ulotce. Te ciążowe trzymam na pamiątkę, jeden już 11 lat i kreska nie znikła :)

Ze swojej strony polecam testy Pink Strumieniowe - dość kiepsko się wybarwiają, bardzo wolno wręcz ale jak już to ciąża faktycznie jest. Ewentualnie clearblue elektroniczne bo tam nie ma opcji na doszukiwanie się kreski ;)
dziękuję Ci za normalną odpowiedź :) stosunek był normalny, ale mąż "nie dokończył" w środku - jak wiemy może się zdarzyć jakimś cudem tak, że coś "ucieknie" wcześniej ;) nie nakręcam się za bardzo, na początku w ogóle nie miałam takich myśli, tylko po tym jak się zaczęłam czuć inaczej niż zwykle i to mi dało do myślenia ;). Testy pink spróbuję, clearblue chyba są tylko w internecie, bo nigdzie ich koło mnie nie znalazłam :p. No nic, poczekam na @ i zobaczymy :D

reklama
Do góry