reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

reklama
no widzisz Irmaa i ja chyba tez to zrobię..bo mam pomidorki i makaron w domu i nic poza tym:rofl2: chociaz u nas spaghetii było ostatnio ....ale z sosu gotowego;-) i bolognese a dzisiaj zrobimy z samym sosikiem

zaraz bięgne po Oti i jakos chyba nie będzie czasu na zrobienie czegoś bardziej wymyślnego

dzis na obiadek była u nas rybkz z ziemniaczkami i surówka z kapusty kiszonej

a jutro robie sałatke, która zajadałam sie na ur- (pozniej podam przepis)- mniam...i co bardzo wazne! :dry:małokaloryczna:-):-):-):-D

O poprosze przepis na salatke :-)

My wczoraj lazanki :-)
A dzis sobie cos z ptysia wymysle...Adama nie ma wiec cos we dwie schrupiemy sobie...Chodza mi samorobne frytki po glowie ;-) a do tego jakies nuggatsy moze zrobie...

potrzebne:

marchewki
pora(bad seler w słoczku)- ja wole swieza pore
szynka
jajka
czosnek
2 łyzeczki majonezu

marchewki trzemy na tarce, pore w takie cieniutkie paseczki, szynke tez w w cienkie paseczki, jajka w drobna kosteczke, czosnek scieramy i dodajemy do majonezu

Najładniej - najefektowniej wyglada jak wkładamy to do okragłego naczynia szklanego-przezroczystego!.
Układamy warstwowo - najpierw marchewkę(sporo -jak kto lubi), posypujemy jajkiem, potem pora, pożniej szynką i cienko tego majonezu z czosniem, i powtarzamy marchew(tej warstwy najgrubiej), jajko pora, szynka majonez z czosnkeim..na koniec marchew..mozna robic ile sie chce warstw- jest naprawde lekka i pyszna!!!!i szybko sie robi:confused:..

zapewne mozna dodac jeszzce dla kolorku np. szczypiorek, czy pietruszke zielona...własna inwensja;-)

reklama
Kiedys sprobuje jakas mala porcje zrobic..bo to nie do konca moj smaczek :-)

A ja dzis robie drozdzowke z przepisu Asi...zobaczymy jak wyjdzie..bedzie z truskawkami i brzoskwiniami...chociaz mam jezscze ananasy i inne ale jakos smak dzis na te dwa skladniki :-)
Koniecznie musze sobie kupic wage kuchenna bo tak na oko odmierzalam :-D:szok: Ciekawe czy bedzie podobny chociaz ten moj wypiek do drozdzowki :-D

Do góry