reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

a ja sie nagotowałam..i moja panna dzis bunta strzeliła...zjadła dzis kaszkę, potem dwa serki homogenizowane, dosłownie 2 łyzki rosołku:-(ciastko zbozowe(miedzyczasie wypiła z 500ml kubusia) i potem nic...do 21..a skakałam koło niej, dogadzałam..ii wszystko było ne..albo wypluwała:-(..dzis wyj. pozno połozylismy ja spac, bo Adam zabrał nas do centum handlowego..najwiekszego w Man(bym naprowadziła go na prezent ur..a ja tak lubie niespodzianki:angry::sorry:...i poszwedalismy sie po sklepach..Mała wróciła wesoła, zmeczona i głodna:laugh2:..zjadła po drodze ciasteczko zbozowe bezcukrowe..i na kolacje zrobiłam jaj jajecznice na masełku z szyneczką do tego chlebek z msaelkiem..zjadła prawie całe jajaeczko, troszke wedlinki i prawei cała kromkę chlebka..za chwile zjadła danonka..no i popiła kaszką z kakaem ok 100 ml..i padła spac:sorry:...Bardzo się ciesze:cool:

reklama
choc szczerze mam mega ochote na pierogi z kapusta i grzybami...ale mi Mamoocik narobiłas smaka......................................az slinotoku dostaje ..(szczegolnie, ze kolacji nie jadłam i jestem głodna:angry:

Tez bym zjadla takie pierogi - szczegolnie wlasnej roboty. No i jeszcze te zerwone buraczki do tego...albo surowke z kiszonej kapusty...mniam

Sylka a gdzie przepis na chleb? Tez bym z checia sprobowala upiec bo maz tak o tym zagaja juz od dluzszeg czasu a ja jakos odkladam to na bok. No ale jakby byl sprawdzny przepis....:-)

Cicha i mnie domownicy molestuja o chleb...:-Di robie przymiarki:eek:..moze kiedys w koncu zakasam rekawy :baffled:Sylwia zamiesciła przepis na 6 str., ale cos sie nie wyswietla przepis.......

Rusalka dzieki za wskazania - tak sobie wczoraj pomyslalam jak juz wylaczylam komputer, ze moze powinnam sprawdzic bo moglam przegapic - i tak tez sie stalo:-)

Sylka sory za przepisowe molestowanie:-) A napisz, ktory z tej listy robilas i fajnie wyszedl? Sama gniotlas czy masz do tego maszyne?

Chleb turecki ;-)

300 ml wody
500 g mąki pszennej
50 g drożdży
1 łyżeczka soli
2 łyżki miodu
3 łyżki kawy Inki
3 łyżki oleju
50 g rodzynek

Wszystkie składniki oprócz rodzynek wymieszać
Dodać rodzynki, wymieszać
Przełożyć do keksówki, wstawić do piekarnika na 70 stopni do wyrośnięcia,
następnie piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut.

chleb wieloziarnisty

500g maki
80 g otrąb pszennych
40 g drożdzy
300 ml wody ciepłej
100 g ziaren oleistych np słonecznik albo dynia, siemie lniane lub inne wg uznania
1 łyzeczka cukru
1 łyzeczka soli

Pomieszac wyrobic pozostawic do wyrosnięcia
po wyrosnięciu przełożyc do foremki - idealna 40 cm keksówka piec około 40 min w 200 stopniach

ten chleb jest moim ulubionym.

reklama
Do góry