reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

Ja kalafiorową robię tak: gotuję kalafiora w kawałkach razem z innymi warzywami (marchewka, pietruszka, por, seler), ale nie za dużo tych innych warzyw, żeby nie zabić smaku kalafiora i dodaję kurczka (albo inne mięso). Kurczaka i trochę warzyw odławiam dla Wojciaszka, a resztę miksuję, doprawiam solą, pieprzem, śmietaną. Jemy samą zupę, albo z tartym żółtym serem albo grzankami albo z prażonym słonecznikiem albo ze szczypiorkiem. I już:-)

reklama
ja robie podobnie - z tym ze ja najpierw wrzucam kawałek kurczaka..z kostka warzywna, badz wolowa..warzywa(pora, seler, pietruszka marchewka - nieraz w kawałkach, a nieraz scieram na tarce - kto jak woli- my wolimy w kawałkach, ale jak była moja mama - to dla niej scierałam na tarrce na najgrubszyn "wzorku"- bo ona tak lubi) i potem na koniec kalafior - by sie nie rozgotowal. Poźniej przyprawiam - wegeta, magi, zielona pietruszka ..i ja juz od jakis 4 lat nie zabielam zup smietana z mąka - tylko samym mlekiem- mniej kalorii, a smak uwazam ten sam..tak z mezem wolimy(mamy nasze -tradycyjnie)

a dzis jednak zrobiłam obiadek:tak::tak:

makaron z sosem pieczarkowym i kawałkami kurczaka

U mnie dzis ravioli ze szpinakiem i sosem z pesto - jak jestem sama to ide na latwizne bo ravioli kupilam sobie gotowe na wage we wloskich delikatesach :-)

ja robie podobnie - z tym ze ja najpierw wrzucam kawałek kurczaka..z kostka warzywna, badz wolowa..warzywa(pora, seler, pietruszka marchewka - nieraz w kawałkach, a nieraz scieram na tarce - kto jak woli- my wolimy w kawałkach, ale jak była moja mama - to dla niej scierałam na tarrce na najgrubszyn "wzorku"- bo ona tak lubi) i potem na koniec kalafior - by sie nie rozgotowal. Poźniej przyprawiam - wegeta, magi, zielona pietruszka ..i ja juz od jakis 4 lat nie zabielam zup smietana z mąka - tylko samym mlekiem- mniej kalorii, a smak uwazam ten sam..tak z mezem wolimy(mamy nasze -tradycyjnie)

a dzis jednak zrobiłam obiadek:tak::tak:

makaron z sosem pieczarkowym i kawałkami kurczaka
a dodajecie ziemniaczki?
mam straszna ochotę zrobić taką zupkę ....

reklama
Ja do praktycznie każdej zupki dodaję ziemniaki bo moje dzieci a zwłaszcza Madzia wyjadają same ziemniaki:-D

jak moj maz:-D:-D:-D(zartuje, ;-)ale powazniej, on baardzo lubi ziemniaki. oczywiscie zapomniałam napisac o ziemniakach *dodaje!)a szczerze nie wiedziałm nawet, ze mozna jesc zupe warzywna..pieczarkowa..kalafioroa..itd..bez ziemniaków..bo ja tez do prawie kazdej je dodaje..a faktycznie czasem by mozna je pominac..:dry:

Do góry