reklama
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
oczytalam kilka przepisow,zmixowalam i wyszlo niebo w gebie...wlasnie robie ryz na parze
patrycja24berlin
Mamootku chcialam miec piers z kurczaka z dodatkiem curry na bazie mleka kokosowego...do tego byly jeszcze warzywa takie jak baklazan,cukinia,papryka czerwona,cebula,por...dalam tez roznych przypraw-indyjska,chinska sol,curry itp.i naprawde wyszlo mniam...do tego pierwszy raz ugotowalam ryz na parze...i powiem Wam ze teraz bede zawsze tak robila...mialam ryz ktory w woreczkach wychodzi taki papkowaty-kupilam cos nowego i zonk...sprobowalam jak to wyjdzie na parze i calkiem inny ryz! pulchny...Jutro jade do azjatyckiego sklepu po kilka ich specjalow i zakupie ich ryz na kg.
a dzis bylo to samo na obiad plus zupa warzywna
a dzis bylo to samo na obiad plus zupa warzywna
Pati, brzmi świetnie.
A ryżu na parze nigdy nie gotowałam. Za to jak jakis czas temu przestawilismy się na ryż jasminowy (w 4,5 kg paczkach) kupowany u chińczyka, to już żaden inny nam nie wchodzi. Ten ryż jasminowy, to mogę jeśc nawet sam.
A ryżu na parze nigdy nie gotowałam. Za to jak jakis czas temu przestawilismy się na ryż jasminowy (w 4,5 kg paczkach) kupowany u chińczyka, to już żaden inny nam nie wchodzi. Ten ryż jasminowy, to mogę jeśc nawet sam.
patrycja24berlin
'Mamootku kupie dzis tez ten ryz
narobilas mi smaka a on taki jakis bardziej aromatyczny? czym sie rozni od normalnego-bo nie wiem czy juz jadlam czy nie
narobilas mi smaka a on taki jakis bardziej aromatyczny? czym sie rozni od normalnego-bo nie wiem czy juz jadlam czy nie
patrycja24berlin
Nie kupilam...Wiesz jak wracalam mloda tak byla napalona na KFC ze poprostu zaczela robic cyrki i przejechalam tylko kolo sklepu...Wkurzona bylam...Ale z drugiej strony odpuscilam bo strasznie na toalete musialam wiec to KFC mi bylo na reke :-)Ale kupie napewno
reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
Ja tez lubię jasminowy a jak jest jeszcze gotowany na parze mniam a gotowanie ryżu czy kaszy w torebkach uważam za nonsens
Podziel się: