reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

ja nie
u mnie dzis rosol dla dzieci i pomidorowa dla nas
na drugie kurczak z warzywami

reklama
Mamootku chcialam miec piers z kurczaka z dodatkiem curry na bazie mleka kokosowego...do tego byly jeszcze warzywa takie jak baklazan,cukinia,papryka czerwona,cebula,por...dalam tez roznych przypraw-indyjska,chinska sol,curry itp.i naprawde wyszlo mniam...do tego pierwszy raz ugotowalam ryz na parze...i powiem Wam ze teraz bede zawsze tak robila...mialam ryz ktory w woreczkach wychodzi taki papkowaty-kupilam cos nowego i zonk...sprobowalam jak to wyjdzie na parze i calkiem inny ryz! pulchny...Jutro jade do azjatyckiego sklepu po kilka ich specjalow i zakupie ich ryz na kg. :)
a dzis bylo to samo na obiad plus zupa warzywna :)

Pati, brzmi świetnie. :tak:
A ryżu na parze nigdy nie gotowałam. Za to jak jakis czas temu przestawilismy się na ryż jasminowy (w 4,5 kg paczkach) kupowany u chińczyka, to już żaden inny nam nie wchodzi. Ten ryż jasminowy, to mogę jeśc nawet sam.

'Mamootku kupie dzis tez ten ryz :)
narobilas mi smaka :) a on taki jakis bardziej aromatyczny? czym sie rozni od normalnego-bo nie wiem czy juz jadlam czy nie :-D

Jest bardzo aromatyczny, ma po prostu inny smak. Ma w ogóle smak, bo jak dla mnie taki zwykły ryż jest bez smaku. ;-) Kupiłaś?

U mnie dzis jarzynowa i spaghetti bolognese...

Nie kupilam...Wiesz jak wracalam mloda tak byla napalona na KFC ze poprostu zaczela robic cyrki i przejechalam tylko kolo sklepu...Wkurzona bylam...Ale z drugiej strony odpuscilam bo strasznie na toalete musialam wiec to KFC mi bylo na reke :-)Ale kupie napewno :)

reklama
Do góry