reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

Ja jestem tez fanka jasminowego i basmati. Moze nawet ten drugi lubie bardziej. I tez moge go jesc bez niczego..tyle, ze ja go najczesciej wrzucam na lyzke oleju z oliwek i lekko podsmazam a potem dopiero zalewam woda i gotuje.... jak dla mnie pycha:-)
Na parze nie probowalam a chyba powinnam, bo mam nawet kuchenke parowa wmontowana w sciane w kuchni wiec w sumie nic trudnego chyba.... :-)
 
reklama
Wczoraj bylismy w indyjskiej knajpce-uwielbiam ich jedzenie...zamowilam sobie zupe i do tego taki placek/chleb o specyficznym slodkawym smaku-Bhatura... oczywiscie myslalam ze dam rade zjesc wiecej i zamowilam jeszcze plate dla dwoch osob z zakaskami :-D nawet calej zupy nie zjadlam :-D ale pycha byloooooo :) reszte zapakowali mi do domu :)
a ten chlebek wyglada tak :) musze sprobowac sama zrobic :)
 

Załączniki

  • 4104885971_41bcca3ef0.jpg
    4104885971_41bcca3ef0.jpg
    43,6 KB · Wyświetleń: 30
Mamootku wczoraj nie wytrzymalam i na kolacje zrobilam :-D Coprawda mi tak nie wyroslo,ale w smaku bylo identyczne... Mysle jednak ,ze ma znaczenie zeby ciasto odstalo swoje... Bo jednak ostatnia batura juz byla prawie taka jaka miala byc :-) A ja nie moglam sie doczekac kiedy to zjem wiec jakies tylko 7-10 min.odstalo ...
Przepis jest bardzo prosty..
Na ok.7-10 szt.
500g.maki pszennej (typ 405)
2 lyzki oleju.
2 lyzki jogurtu naturalnego
10g drozdzy(ja mialam takie w proszku)
1/2 lyzeczki soli
ok.200ml.cieplej wody...dolewac stopniowo..
ja dodatkowo dalam torebke cukru waniliowego :)

Ciasto wygniesc i odstawic pod przykryciem na ok. 30 min.
podzielic na porcje jak na male bulki...kazda kulke zozwalokowac bardzo cienko... na patelni rozgrzac olej i takie zozwalkowane smazyc z kazdej strony az sie zarumienia :) Dodaje filmik jeszcze z youtube zebys miala wyobrazenie jak to dokladnie ma wygladac :)

Bhatura Live Cooking @ Queens Tandoor Best Indian Cuisine in Bali - YouTube
 
Mamootku trafilam tez przepis zamiast drozdzy proszek do pieczenia i soda oczyszczona...bede probowala tez takiego sposobu :)
Jak wyprobujesz daj znac jak Ci wyszlo i czy smakuje :)

a na obiad mam dzis zupe klopsowa :)
 
reklama
Do góry