patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
No wiec tak na ok 2,5 litra wody jest ta zupa i wyszedl spory gar
Najpierw trzeba podszklic dwie srednie cebule ... do tego wlac ok.2,5 litra wody...w to wkroic jedna dynie...taka srednia...do tego glowka selera-tez taki sredni..powiedzmy jak glowa 4 miesiecznego dziecka plus ok 4szt.ziemiakow i dwie pietruchy dosc spore... jak to wszystko sie zrobi miekkie przecedzic...warzywa zblenodowac...wlac w to ok.pol litra magerjogurtu..nie pytaj czym sie rozni od zwyklego naturalnego bo nie wiem tesciowa kazala taki kupic wiec kupilam bo wtedy mniej kalorycznie ;-) na taki gar ok 1,5 lyzki cukru...przyprawic delikata knora.. pieprz i posiekana na drobno swierza nac pietruchy..taka garsc spora.. zupa lepsza na drugi dzien
A czy taka zupe ja bym mola zamrozic?
Najpierw trzeba podszklic dwie srednie cebule ... do tego wlac ok.2,5 litra wody...w to wkroic jedna dynie...taka srednia...do tego glowka selera-tez taki sredni..powiedzmy jak glowa 4 miesiecznego dziecka plus ok 4szt.ziemiakow i dwie pietruchy dosc spore... jak to wszystko sie zrobi miekkie przecedzic...warzywa zblenodowac...wlac w to ok.pol litra magerjogurtu..nie pytaj czym sie rozni od zwyklego naturalnego bo nie wiem tesciowa kazala taki kupic wiec kupilam bo wtedy mniej kalorycznie ;-) na taki gar ok 1,5 lyzki cukru...przyprawic delikata knora.. pieprz i posiekana na drobno swierza nac pietruchy..taka garsc spora.. zupa lepsza na drugi dzien
A czy taka zupe ja bym mola zamrozic?