reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

No wiec tak na ok 2,5 litra wody jest ta zupa i wyszedl spory gar :-D
Najpierw trzeba podszklic dwie srednie cebule ... do tego wlac ok.2,5 litra wody...w to wkroic jedna dynie...taka srednia...do tego glowka selera-tez taki sredni..powiedzmy jak glowa 4 miesiecznego dziecka ;) plus ok 4szt.ziemiakow i dwie pietruchy dosc spore... jak to wszystko sie zrobi miekkie przecedzic...warzywa zblenodowac...wlac w to ok.pol litra magerjogurtu..nie pytaj czym sie rozni od zwyklego naturalnego bo nie wiem :-D tesciowa kazala taki kupic wiec kupilam bo wtedy mniej kalorycznie ;-) na taki gar ok 1,5 lyzki cukru...przyprawic delikata knora.. pieprz i posiekana na drobno swierza nac pietruchy..taka garsc spora.. zupa lepsza na drugi dzien ;)
A czy taka zupe ja bym mola zamrozic?

reklama
Mamoot fajnie a co ugotowała?

U nas były nalesniki na słodko a na obiadokolacje kiełbaski pieczone z dynia ziemniaczkami i cebulka a do tego ogórki kiszone;)

wczoraj panga w pomidorac i do tego kasza...ale kasza jest fuj :-D i juz nie bedziemy jej jedli bo nam obiad popsula...a do tego mix salat i swieze wazywka zabielone crem fraiche ;)

a dzis nie wiem.... zaraza lookne co mam w zamrazalce...ale napewno salatka :-)

reklama
Do góry