reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

Na pewno teściowej:-DA kto się jeszcze nawinie to się zobaczy bo ogólnie to jutro możemy mieć dzień w drodze- mamy groby w różnych miejscach bliskich i dalekich

reklama
a my jutro jemy u rodziców :)
a brokuły tez normalnie gotuję bo Karol uwielbia takie gotowane z wody jeść - kłade mu kawałki na miseczke i jest całkowita samoobsługa - nawet palce wyliże po tym :) zresztą w ogóle to moje dziecko ma zdrowe nawyki - pieczywa i wędlin nie chce (mięsa je owszem sporo - ale w daniach obiadowych, z kanapek dejmuje albo wypluwa) za to najchętniej wcina pomidora, ogórka, brokuły, rzodkiewki, cebule (normalnie gryzie surową w talarkach i woła o jeszcze!!!) - chyba na south beach by sie nadał co???

a ja ze chora jestem i na diecie w dodatku wiec u nas dzis dla Adama pizza,dla Noemi danie z wczoraj a ja maslanka...:-) Dzis Adam kupil mi jej caly zapas....:-)

Matek - ejsetm pod ogromnym wrazeniam:szok::szok::szok:..w moja nawet jednego całego wmusic nie moge- ciesze sie jak z apetytem zje pół..klepie sie po brzuszku-mniam mniam..ale max jedno - niecałe:sorry:

Rusałko ba nasze córcie to prawdziwe kobietki - dbają o linię od najmłodszych lat ;-) a Matek to prawdziwy mężczyzna je za dwóch ;-):-p:-D

a brokuły tez normalnie gotuję bo Karol uwielbia takie gotowane z wody jeść - kłade mu kawałki na miseczke i jest całkowita samoobsługa - nawet palce wyliże po tym :)zresztą w ogóle to moje dziecko ma zdrowe nawyki - pieczywa i wędlin nie chce (mięsa je owszem sporo - ale w daniach obiadowych, z kanapek dejmuje albo wypluwa) za to najchętniej wcina pomidora, ogórka, brokuły, rzodkiewki, cebule
Baśka Iza też tak lubi jeść brokuły jeszcze jej dodaję masełko do nich i wcina. Niestety pozostałych warzyw które wymieniłaś nawet nie ruszy, bułeczki owszem , ale suche, wędlinki, serki - be:baffled:

a u nas dziś na obiadek rosół oraz kurczak a'la strogonow z ziemniaczkami i surówką, ciekawe czy Izka zje coś z tego, bo na razie smacznie sobie chrapie :laugh2:

Tu same laski czerwcowe znajdziemy Irmo;-)

a ja dzis wybrałam sie z Klaudia do centrum handlowego do innej zupełnie dzielnicy:confused2:--jakies 5-6 km w jedna stronę..(z buta)- buszowanie po stoiskach..i powrót:rofl2:..Wyszlam bez sniadania o 10 i wróciłam po 14:nerd:..po drodze wdepnełysmy z Duską do PL sklepu i kupiłysmy sobie kielbaskę polską(z Polski;-))- no i własnie zjadłysmy - mniam! -wiec dzis zmiana menu :sorry:..Dosłownie padam..a nogi właza mi w pupsko:laugh2:..ale czuję sie tak lekko mimo, iz zjadłam kiełbaske- nalezała mi sie:sorry:..po tylku kilometrach:-p

tak dla porzadku - to salatke gercką jaką robie (bo modyfikuje "oryginal":sorry:
Składniki:
- 3 pomidory
- 1 ogórek
- 1 czerwona cebula
- 1 zielona papryka
- 20 dag oliwek (15 sztuk)(ja daję zielone, bo te bardziej lubię- Adamowi nie daję wcale- bo on ich"nienawidzi":-p
- 18 dag sera feta(kosteczka)

ja robie grecką z kapusta pekinska :-Di dodaje kukurydze..a nie zawsze daje paprykę - moza kombinowc

- 3-4 łyzeczki oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- oregano. - ewentualnie mozna kupic gotowy w proszku sos grecki - z kotany ja mam)

Sposób przyrządzania:

Pomidory pokrój w grubą kostkę, obranego ogórka na 4 czeci i ciac na plasterki. Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Dodaj pokrojoną natkę. Cebulę obierz - przekrój na pó i pokrój w talarki, dodaj do sałatki. Przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Skrop oliwą i octem winnym. Na końcu dodaj pokrojony w kostkę ser feta. i posyp jak ktos lubi - oliwkami.
Ja te sałatkę grecką robie z kapusta pekinską:confused2:(wiec to taka"podróbka" greckiej- ale równie dobra - nawet pyszniejsza!!! i wiecej jej wychodzi:-p
SMACZNEGO:)

mozna tez zamiast oliwy dodac dwie łyzeczki majonezu, bądz jogurtu naturalnego

ide pichcic..mała smacznie spi w ogrodzie..a ja rekawy zakasam i heja do kuchni- do garów baabo!:-D:-D:-D

reklama
Pati u nas zupy to nie są za bardzo chodliwe bo raczej mięsożerni są:-DAle pomidorówkę córka sobie zażyczyła- ja specjalnie to nie lubię chyba że jest po mojemu zrobiona :-)

Do góry