reklama
a my jutro jemy u rodziców
a brokuły tez normalnie gotuję bo Karol uwielbia takie gotowane z wody jeść - kłade mu kawałki na miseczke i jest całkowita samoobsługa - nawet palce wyliże po tym zresztą w ogóle to moje dziecko ma zdrowe nawyki - pieczywa i wędlin nie chce (mięsa je owszem sporo - ale w daniach obiadowych, z kanapek dejmuje albo wypluwa) za to najchętniej wcina pomidora, ogórka, brokuły, rzodkiewki, cebule (normalnie gryzie surową w talarkach i woła o jeszcze!!!) - chyba na south beach by sie nadał co???
a brokuły tez normalnie gotuję bo Karol uwielbia takie gotowane z wody jeść - kłade mu kawałki na miseczke i jest całkowita samoobsługa - nawet palce wyliże po tym zresztą w ogóle to moje dziecko ma zdrowe nawyki - pieczywa i wędlin nie chce (mięsa je owszem sporo - ale w daniach obiadowych, z kanapek dejmuje albo wypluwa) za to najchętniej wcina pomidora, ogórka, brokuły, rzodkiewki, cebule (normalnie gryzie surową w talarkach i woła o jeszcze!!!) - chyba na south beach by sie nadał co???
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
a ja ze chora jestem i na diecie w dodatku wiec u nas dzis dla Adama pizza,dla Noemi danie z wczoraj a ja maslanka...:-) Dzis Adam kupil mi jej caly zapas....:-)
Matek - ejsetm pod ogromnym wrazeniam..w moja nawet jednego całego wmusic nie moge- ciesze sie jak z apetytem zje pół..klepie sie po brzuszku-mniam mniam..ale max jedno - niecałe
Rusałko ba nasze córcie to prawdziwe kobietki - dbają o linię od najmłodszych lat ;-) a Matek to prawdziwy mężczyzna je za dwóch ;-)
Baśka Iza też tak lubi jeść brokuły jeszcze jej dodaję masełko do nich i wcina. Niestety pozostałych warzyw które wymieniłaś nawet nie ruszy, bułeczki owszem , ale suche, wędlinki, serki - bea brokuły tez normalnie gotuję bo Karol uwielbia takie gotowane z wody jeść - kłade mu kawałki na miseczke i jest całkowita samoobsługa - nawet palce wyliże po tym zresztą w ogóle to moje dziecko ma zdrowe nawyki - pieczywa i wędlin nie chce (mięsa je owszem sporo - ale w daniach obiadowych, z kanapek dejmuje albo wypluwa) za to najchętniej wcina pomidora, ogórka, brokuły, rzodkiewki, cebule
a u nas dziś na obiadek rosół oraz kurczak a'la strogonow z ziemniaczkami i surówką, ciekawe czy Izka zje coś z tego, bo na razie smacznie sobie chrapie
Tu same laski czerwcowe znajdziemy Irmo;-)
a ja dzis wybrałam sie z Klaudia do centrum handlowego do innej zupełnie dzielnicy--jakies 5-6 km w jedna stronę..(z buta)- buszowanie po stoiskach..i powrót..Wyszlam bez sniadania o 10 i wróciłam po 14..po drodze wdepnełysmy z Duską do PL sklepu i kupiłysmy sobie kielbaskę polską(z Polski;-))- no i własnie zjadłysmy - mniam! -wiec dzis zmiana menu ..Dosłownie padam..a nogi właza mi w pupsko..ale czuję sie tak lekko mimo, iz zjadłam kiełbaske- nalezała mi sie..po tylku kilometrach
a ja dzis wybrałam sie z Klaudia do centrum handlowego do innej zupełnie dzielnicy--jakies 5-6 km w jedna stronę..(z buta)- buszowanie po stoiskach..i powrót..Wyszlam bez sniadania o 10 i wróciłam po 14..po drodze wdepnełysmy z Duską do PL sklepu i kupiłysmy sobie kielbaskę polską(z Polski;-))- no i własnie zjadłysmy - mniam! -wiec dzis zmiana menu ..Dosłownie padam..a nogi właza mi w pupsko..ale czuję sie tak lekko mimo, iz zjadłam kiełbaske- nalezała mi sie..po tylku kilometrach
tak dla porzadku - to salatke gercką jaką robie (bo modyfikuje "oryginal"
Składniki:
- 3 pomidory
- 1 ogórek
- 1 czerwona cebula
- 1 zielona papryka
- 20 dag oliwek (15 sztuk)(ja daję zielone, bo te bardziej lubię- Adamowi nie daję wcale- bo on ich"nienawidzi"
- 18 dag sera feta(kosteczka)
ja robie grecką z kapusta pekinska i dodaje kukurydze..a nie zawsze daje paprykę - moza kombinowc
- 3-4 łyzeczki oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- oregano. - ewentualnie mozna kupic gotowy w proszku sos grecki - z kotany ja mam)
Sposób przyrządzania:
Pomidory pokrój w grubą kostkę, obranego ogórka na 4 czeci i ciac na plasterki. Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Dodaj pokrojoną natkę. Cebulę obierz - przekrój na pó i pokrój w talarki, dodaj do sałatki. Przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Skrop oliwą i octem winnym. Na końcu dodaj pokrojony w kostkę ser feta. i posyp jak ktos lubi - oliwkami.
Ja te sałatkę grecką robie z kapusta pekinską(wiec to taka"podróbka" greckiej- ale równie dobra - nawet pyszniejsza!!! i wiecej jej wychodzi
SMACZNEGO
mozna tez zamiast oliwy dodac dwie łyzeczki majonezu, bądz jogurtu naturalnego
Składniki:
- 3 pomidory
- 1 ogórek
- 1 czerwona cebula
- 1 zielona papryka
- 20 dag oliwek (15 sztuk)(ja daję zielone, bo te bardziej lubię- Adamowi nie daję wcale- bo on ich"nienawidzi"
- 18 dag sera feta(kosteczka)
ja robie grecką z kapusta pekinska i dodaje kukurydze..a nie zawsze daje paprykę - moza kombinowc
- 3-4 łyzeczki oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- oregano. - ewentualnie mozna kupic gotowy w proszku sos grecki - z kotany ja mam)
Sposób przyrządzania:
Pomidory pokrój w grubą kostkę, obranego ogórka na 4 czeci i ciac na plasterki. Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Dodaj pokrojoną natkę. Cebulę obierz - przekrój na pó i pokrój w talarki, dodaj do sałatki. Przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Skrop oliwą i octem winnym. Na końcu dodaj pokrojony w kostkę ser feta. i posyp jak ktos lubi - oliwkami.
Ja te sałatkę grecką robie z kapusta pekinską(wiec to taka"podróbka" greckiej- ale równie dobra - nawet pyszniejsza!!! i wiecej jej wychodzi
SMACZNEGO
mozna tez zamiast oliwy dodac dwie łyzeczki majonezu, bądz jogurtu naturalnego
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Ania mniammmm...:-) bez pomidorowej ale bo nie lubie
reklama
Podziel się: