reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

Matek - ejsetm pod ogromnym wrazeniam:szok::szok::szok:..w moja nawet jednego całego wmusic nie moge- ciesze sie jak z apetytem zje pół..klepie sie po brzuszku-mniam mniam..ale max jedno - niecałe:sorry:

a ja dzis zrobiłam na kolację sałatke rybną i Klaudia sie zajadała ...z chlebkiem:-)!

a na sniadanie pół porcji budyniu waniliowego :-):-)zjadła- czesto lubi z owocami-ostatnio z kiwi i banakiem

reklama
No bo Matek jak coś lubi to żarłok niesamowity ale jak mu niepodejdzie to zanic go niezmusisz nawet do jednej łyżki np. ostatnio zrobiłam zupkę owocową z wiśni i co chapnął łyżkę z myslą że to dobre po czym cała zawartość z jego buzi wylądowała na podłodze tak mocno pluł:-D

Znacie jakies dobre danie z brokulow?Bo ostatnio porosilam Adama by kupil mrozone a ten mi swieze kupil...I zeby nie znily to cos trza ykabinowac...Milama dzis je dodac do mojego obiadku ale nie chcialo mi sie juz ich ruszac:-D

Ja to brokuły gotuje i jem tak bez niczego albo dodaję do sałatki którą robię z zupek chińskich, albo do zupki jarzynowej. Tak inaczej nigdy też nie próbowałam:-)

A Miki za jajkami nie przepada:confused2:

Pati, ja uwielbiam sałatke z brokułów:

Ø pierś z kurczaka
Ø brokuły
Ø 1 cebula
Ø 2 ząbki czosnku
Ø jajko
Ø groszek konserwowy
Ø majonez, śmietana

Brokuły wrzucić na gotującą wodę i gotować 2-3 minuty. Na oleju lub oliwie z oliwek podsmażyć pokrojone w kostkę cebulę i czosnek. Pierś z kurczaka pokroić w drobne kawałki i podsmażyć z cebulą i czosnkiem. Odsączyć. Jajko ugotować, posiekać.
Wszystko razem wymieszać z majonezem i śmietaną. Doprawić do smaku.

reklama
Do góry