reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

U mnie wczoraj kotlety i jajo sadzone,ziemiaczki i kalafior...

A dzis nie ma chetnych na obiad wiec zrobilam tak na szybko salatke i frytki...Jutro bedzie kurczak na butelce albo pieczone pali...do tego to co dzis...czyli fryty i salatka...

reklama
Fredka proste jak ............ ;-)
Kurczak musi byc caly,ale bez flakow ;-) najlpiej przygotowac go juz z rana...tzn.dobrze go przyprawic-wtedy fajnie przejdzie przyprawami...Mozesz tam nawalic co tylko lubisz... Jak juz bedziesz go chciala piec nalewasz do butelki po piwie wode(do pelna-woda musi byc zimna...)...no i nadziewasz kurczaka na butle...(pozycja na jezdzca ;-) :-D) Nastawiasz piekarnik,wstawiasz do srodka i jechana z koksem.. Cala ta akcja z butelka po to zeby kurczak od parujacej wody byl mieciutki w srodku a skorka chrupiaca :-)

tez pomyslalam o tym..czy ja temp nie rozsadzi?

a ja jednak wczoraj zrobilam sos pieczarkowy puree ziemniaczane i korniszonki

a dzis beda filety z piersi kurczaka, ryz, mizeria

Ja tak nastawiam na 180 stopni..Zeby wlasnie nie trzasla to trzeba wlac ta zimna wode...Zareczam ze nie trzasnie...no chyba ze bedziesz miala jakas trefna butelke...Ale ani mi anmi tym co robili tego kurona to jeszcze nie slyszalam zeby byla jakas wpadka...No i wstaw tego kurczaka od razu po zalaczeniu piekarnika...

ja dziś robiłam zapiekankę ziemniaczaną z kiełbasą wg "pomysłu na.." i wyszła kicha, rzadkie jakieś takie że zamiast pół godz trzymałam godzinę by odparowało a i tak jakieś bezpciowe to :baffled:
jak macie jakiś fajny i sprawdzony przepis na zapiekankę to dajcie tu bardzo was proszę:sorry2:

nas dzis pierogi ruskie ze smietanka a na deser czeresnie:-)

jarsko, bo wczoraj i przedwczoraj byly filety z piersi kurczaka na rozne sposoby, az -bynajmniej ja- sie przejadlam

reklama
Do góry