reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzienny schemat jedzenia

U nas butla też nie działa.

Poćwiczymy zobaczymy. Łyżeczką to podejrzewam że zbyt wiele do dzióbka nie trafi. :-(

reklama
U nas butelka jest blee :-( Niania będzie musiała łyżeczką moje mleko podawać. Chyba, ze Was podczyta to skoczy po Sinlac do sklepu ;-)
A może kubeczek medeli by się sprawdził? Mam taki (nie próbowałam na razie, bo nie było potrzeby, ale wygląda sensownie) - kosztuje jakieś grosze na allegro...

Po lekturze tego wątku nabrałam podejrzeń że rośnie mi niejadek, bo Czarek je tylko cyca i tylko 5 razy na dobę, próby wciśnięcia cyca częściej zawsze kończyły się fiaskiem, więc już nie próbuję. :dry:

A nasz dzień powszedni wygląda tak +- 30 min:
7 cyc i ciąg dalszy nocy
10 cyc i wstajemy
12-12.40 drzemka
13 cyc
13.30 - 15 spacer
16 - cyc
17 - drzemka
20- cyc

Wiecie, zjedzenie Sinlacu ze 125ml i 7 wielkich łyżek zajmuje Piotrusiowi 7-8 minut :tak: Ledwo nadążam z nakładaniem i wsuwaniem łyżeczki do uchylonego dzioba - więc to czysta przyjemność :-) I jak wejdą słoiczki, nie planuję przesiadać się na butlę! :-p

U nas Ania wchoraj chciała zjeść Sinlac razem z miską :tak: A dzisiaj porcja z 7 łyżek zakończyła się głosnym protestem i babcia zasuwała do kuchni dorobić jeszcze 2 łyżki :szok: Zjadła (oczywiście Ania a nie babcia) i z błogim uśmiechem zaległa na kanapie :-D:-D:-D:-D ŻARŁOK sie robi ;-)

Po lekturze tego wątku nabrałam podejrzeń że rośnie mi niejadek, bo Czarek je tylko cyca i tylko 5 razy na dobę,
Szopka właśnie powinnaś się cieszyć bo Czaruś je prawidłowo wręcz książkowo czyli co 3 godziny i nocki przesypia. Super

U nas Ania wchoraj chciała zjeść Sinlac razem z miską :tak: A dzisiaj porcja z 7 łyżek zakończyła się głosnym protestem i babcia zasuwała do kuchni dorobić jeszcze 2 łyżki :szok: Zjadła (oczywiście Ania a nie babcia) i z błogim uśmiechem zaległa na kanapie :-D:-D:-D:-D ŻARŁOK sie robi ;-)

No też tylko pogratulować. Mój mały jak na razie to zajada po 80 ml kaszki i pół słoiczka obiadku/deserku. Mam nadzieję ,że z czasem nabierze większego apetytu. Realizujemy nowy schemat żywienia - jak się sprawdzi przez kilka dni to tu wrzucę;-)

Szopka Maksio też w ciągu dnia jes pięć razy :tak: tylko kurcze w nocy sobie jeszcze dojada :baffled:
Przedtem dostawał 6 razy dziennie, ale jak byłam na szczepieniu, to pediatra powiedziała, że powinien 5 (ale na jego sześć się ewenualnie zgodziła). Jednak po zważeniu (1,2kg na plusie przez miesiąc) sama doszłam do wniosku, że 5 razy wystarczy ;-)
Pytałam teżczy odzwyczajać od nocngo karmienia i stwierdziła, że nie, niech się nacieszy cycem :-D

Iszatr
nie wiem czy nie chodziło o kubeczek dla noworodków. Mam taki i faktycznie kosztował grosze wiec sie dużo zgadza.
To jest wielkości... kieliszka do wódki, mieści naraz jakies 5-7 ml, ma specjalnie wyprofilowany brzeg (taki dziubek) który opierasz na dolnej wardze malenstwa i wlewasz mu zawartość.
Dzieci krztuszą się jak cholera (przynajmniej noworodki - bo czymś takim dopaja się po porodzie żeby przy cycu butli nie dać).

reklama
efilo dokładnie o takim pisałam - myślę, że niezależnie od przeznaczenia producenta (dla noworodków) może się nieźle sprawdzać u starszych dzieci - dzięki wycięciu na nosek :tak:

Martitka widziałam takie cudo w sklepie i właśnie zastanawiałam się, czy to się w ogóle do czegoś nadaje - no i proszę, mam odpowiedź! :-)

Do góry