reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

reklama
No ja wszystkim gratuluję każdego postępu Waszego dziecka.
Moja Blanka przyszła na świat w 35 tc. Zaczęła się uśmiechać dopiero w 3 miesiącu, w 4 podnosić główkę. Siadanie i pierwszy ząbek w 7 mż (rety, ale się wtedy poryczałam jak zobaczyłam białą kreseczkę na dolnych dziąsłach). Raczkowanie w 10 mż, a sama zaczęła chodzić dokładnie 23 lutego czyli w wieku 13 m. Obecnie ma skończone 15 m, od 6 m chodzi do żłobka i ... sika sama na nocnik, sama je (obiadki łyżką, pije ze szklanki/kubka), nie używa smoczka i gada gada gada :)
W wieku 6 m zaczęłam uczyć ją języka migowego (tylko paru znaków) i pamięta je do dziś choć już zauważyłam, że migowy zastępuje fonicznym. No i zębów ma... 15 :)
Moje dziecko chyba już dawno przestało być wcześniakiem względem rozwoju, ale dla mnie będzie nim do końca życia :)

Ola to chyba tak jak nasze dzieci dla nas.Mimo,że wychodzą ze swojego wcześniactwa to dla nas mam zawsze będą wcześniaczkami.

No Adas jakos zaczyna niektore rzeczy łapac szybciej niz Macko bo ten np zeby mial w 7 mc:-) i sa bialutkie :-)

Byłam dzis u pediatry aby wypisała mi wniosek i w nastepnym tyg ide go złorzyc wiec moze sie uda:-)

dziewczyny ratujcie ,moj mal ma bialy nalot na jezyku ,nie jest to od mleka i,to pleśniawki , moze znacie jakis dobry lek bez recepty????????moj lekarz nie przyjmuje w piatki a nie chce bezczunnie czekac caly weekend

dziewczyny ratujcie ,moj mal ma bialy nalot na jezyku ,nie jest to od mleka i,to pleśniawki , moze znacie jakis dobry lek bez recepty????????moj lekarz nie przyjmuje w piatki a nie chce bezczunnie czekac caly weekend
Ja też polecam AFTIN tylko musisz dobrze ścierać.Pleśniawka potrafi szybko narastać.

reklama
Do góry