reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Agata B. pisze:
witaj miller :D dawno Cie tu nie było
powiedz jak Pawełek radzi sobie z okularkami, ściaga je? Bp Zuzia radzi sobie z tym bezbłędnie :D nic tak pięknie i prezyjnie nie robi jak ściąganie okularów. już nie wiem co mam robić że zostały na nosie, już nawet sobie czasem zartuje że superglu przykleję :D
Agatko B ,Pawełek o dziwo wcale nie ściaga okularków i nie robił tak od samego początku ,polubił je bardzo i cały czas nosi ,może widzi różnice i wie ,że mu pomagają ?
Czasem tylko jak złapie podczas zabawy to oczywiście zostaja mu w rączce ale oddaje nam  je :) .Rozumie co to sa okulary i jak spytamy gdzie je ma,to sprawdza na głowie :)

reklama
Agatko B ,Pawełek o dziwo wcale nie ściaga okularków i nie robił tak od samego początku ,polubił je bardzo i cały czas nosi ,może widzi różnice i wie ,że mu pomagają ?
Czasem tylko jak złapie podczas zabawy to oczywiście zostaja mu w rączce ale oddaje nam je :) .Rozumie co to sa okulary i jak spytamy gdzie je ma,to sprawdza na głowie :)

no to fajnie :D może jak Zuzia będzie trochę starsza to też to zrozumie.....

Agatko kochana - ja się urlopuję ;D jestem w Ustce i próbuję udawać, że nie widzę jak pada deszcz ;)
Po powrocie opiszę wrażenia z wakacji..
Buziaki dla wszystkich :-*

Agawa, Ty to wiem, że jesteś w Ustce i przykro mi z powodu deszczu, ale jeścli Cię to pocieszy to w Łodzi tez leje, od czasu do czasu słońce wyjdzie ale temperatura też ledwo 20st osiąga....
ale gdzie reszta?!?!?

i my witamy z martiną :)

u nas wszystko ok
na wakacjach byliśmy w ustroniu a potem remoncik w domku i przymusowy wyjazd do babci a teraz już jesteśmy tyle że ja mam coraz więcej pracy a od października wracam chyba już na cały etat
póki co mamy nianię bo do żłobka nie mogę dać maleńkiej ciągle prześladują nas bakcyle w moczu i jestesmy na lekach ale na szczęście jest ich coraz mniej i myslę że w końcu się odczepią od mojej córci

pozdrawiamy wszystkich mocno

Witajcie
Fajnie ze do nas zajrzalyscie :-)
Widze ze ciagle zmagacie sie z tymi bakteriami. A jaka jest diagnoza? Od czego mala ma te bakterie?
Napisz wiecej co u was? Jak malutka? Nadgonila juz rowiesnikow? Chodzi juz?Grzeczna jest? A jak u Was z mowa?
Pozdrawiamy

Witamy.
Jonatan waży 8,5 kg...pani alergolog oznajmila nam, ze to 10 centyl i za mało. Mam dawać mięso i zupy w duzych ilośćiach i podtuczyc chlopaka. Ma dobry apetyt, zero problemow ze zdrowiem, żwawy i wesoly- co wy o tym myslicie? Rzeczywiście wazy za malo?Wyglada tak, moim zdaniem nieźle

img015g2fh4.jpg
:

Lekarka to sie chyba czepia. Przeciez chlopak dobrze wyglada!!! Nie jest ani gruby, ani chudy. Na zabiedzionego tez raczej nie wyglada. Jak dla mnie jest w sam raz :laugh:
Najwazniejsze ze jest silny i zdrowy :-)Widze ze maly juz sie do chodzenia zbieraz :-)

reklama
czy ta Twoja pani dr nie zapomniała wziąść pod uwagę wieku korygowanego?? jak patrze na tabele centylową to owszem wychodzo 10 centyl ale wg wieku dziecka urodzonego w terminie. Jesli dobrze kojarze to Jonatan korygowanego ma 9m-cy a to wg tabeli miedzy 10-25 centylem, czyli dokładnie jak Zuzia. Nasza pani dr mowi ze to prawidłowo. Więc moim zdaniem Jonatan nie wazy za mało i wygląda bardzo dobrze.Nie trzeba go tuczyć. To takie moje skromne zdanie.

Do góry