reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Agata B. pisze:
witaj miller :D dawno Cie tu nie było
powiedz jak Pawełek radzi sobie z okularkami, ściaga je? Bp Zuzia radzi sobie z tym bezbłędnie :D nic tak pięknie i prezyjnie nie robi jak ściąganie okularów. już nie wiem co mam robić że zostały na nosie, już nawet sobie czasem zartuje że superglu przykleję :D
Agatko B ,Pawełek o dziwo wcale nie ściaga okularków i nie robił tak od samego początku ,polubił je bardzo i cały czas nosi ,może widzi różnice i wie ,że mu pomagają ?
Czasem tylko jak złapie podczas zabawy to oczywiście zostaja mu w rączce ale oddaje nam  je :) .Rozumie co to sa okulary i jak spytamy gdzie je ma,to sprawdza na głowie :)

reklama
Agatko B ,Pawełek o dziwo wcale nie ściaga okularków i nie robił tak od samego początku ,polubił je bardzo i cały czas nosi ,może widzi różnice i wie ,że mu pomagają ?
Czasem tylko jak złapie podczas zabawy to oczywiście zostaja mu w rączce ale oddaje nam je :) .Rozumie co to sa okulary i jak spytamy gdzie je ma,to sprawdza na głowie :)

no to fajnie :D może jak Zuzia będzie trochę starsza to też to zrozumie.....

Agatko kochana - ja się urlopuję ;D jestem w Ustce i próbuję udawać, że nie widzę jak pada deszcz ;)
Po powrocie opiszę wrażenia z wakacji..
Buziaki dla wszystkich :-*

Agawa, Ty to wiem, że jesteś w Ustce i przykro mi z powodu deszczu, ale jeścli Cię to pocieszy to w Łodzi tez leje, od czasu do czasu słońce wyjdzie ale temperatura też ledwo 20st osiąga....
ale gdzie reszta?!?!?

i my witamy z martiną :)

u nas wszystko ok
na wakacjach byliśmy w ustroniu a potem remoncik w domku i przymusowy wyjazd do babci a teraz już jesteśmy tyle że ja mam coraz więcej pracy a od października wracam chyba już na cały etat
póki co mamy nianię bo do żłobka nie mogę dać maleńkiej ciągle prześladują nas bakcyle w moczu i jestesmy na lekach ale na szczęście jest ich coraz mniej i myslę że w końcu się odczepią od mojej córci

pozdrawiamy wszystkich mocno

Witajcie
Fajnie ze do nas zajrzalyscie :-)
Widze ze ciagle zmagacie sie z tymi bakteriami. A jaka jest diagnoza? Od czego mala ma te bakterie?
Napisz wiecej co u was? Jak malutka? Nadgonila juz rowiesnikow? Chodzi juz?Grzeczna jest? A jak u Was z mowa?
Pozdrawiamy

Witamy.
Jonatan waży 8,5 kg...pani alergolog oznajmila nam, ze to 10 centyl i za mało. Mam dawać mięso i zupy w duzych ilośćiach i podtuczyc chlopaka. Ma dobry apetyt, zero problemow ze zdrowiem, żwawy i wesoly- co wy o tym myslicie? Rzeczywiście wazy za malo?Wyglada tak, moim zdaniem nieźle

img015g2fh4.jpg
:

Lekarka to sie chyba czepia. Przeciez chlopak dobrze wyglada!!! Nie jest ani gruby, ani chudy. Na zabiedzionego tez raczej nie wyglada. Jak dla mnie jest w sam raz :laugh:
Najwazniejsze ze jest silny i zdrowy :-)Widze ze maly juz sie do chodzenia zbieraz :-)

reklama
czy ta Twoja pani dr nie zapomniała wziąść pod uwagę wieku korygowanego?? jak patrze na tabele centylową to owszem wychodzo 10 centyl ale wg wieku dziecka urodzonego w terminie. Jesli dobrze kojarze to Jonatan korygowanego ma 9m-cy a to wg tabeli miedzy 10-25 centylem, czyli dokładnie jak Zuzia. Nasza pani dr mowi ze to prawidłowo. Więc moim zdaniem Jonatan nie wazy za mało i wygląda bardzo dobrze.Nie trzeba go tuczyć. To takie moje skromne zdanie.

Do góry