reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

czesc Mamcie, jak tam zdrowko? u nas marnie. mezus przytargal cos z pracy i mamy w domu szpital - katar, bol gardla i kaszel. masakra! a najgorsze ze maly bardzo sie meczy z tym katarem. w nocy pare razy sie budzi bo nie moze dobrze oddychac, ale pewnie dobrze to znacie. ide z nim dzis do lekarza sprawdzic czy to tylko przeziebienie - oby! zycze zdrowka i ladnej pogody!

reklama
witam Mamcie. po wizycie u lekarza okazalo sie ze maly ma ostro czerwone uszy i gardlo. na szczescie pluca bez zmian! pozdrawiam!

Cześc mamuśki.Witam w piękną słoneczną sobote.U nas zdrówko ok.tylko nerwy Julci dają mi się we znaki.Zrobiła się okropnym nerwusem o wierceniu nie nie wspomne.Cały dzień w ruchu nawet przy jedzeniu spokojnie nie usiedzi

Mamo Julci.....skąd ja to znam?....moja Małgola istne żywe srebro wszędzie jej pełno i podobnie jak Julcia...w ciągłym ruchu....przy posiłkach również......wszędzie wchodzi,na parapety,na oparcia od kanap....itp....czasem wydaje mi się ze powinna byc chłopcem.....
Doskonale doświadczam...co to oznacza pobudliwy wczesniaczek.....
Pozdrawiam wszystkie wcześniakowe Mamusie.......

Oj Agnieszko u mnie jest tak samo...nie ma miejsca gdzieby nie wlazła.Wspina się po wszystkim i wszędzie.Ostatnio to nawet ja mała małpka zaczeła wspinac się na rury od centralnego - tragedia- trzeba miec oczy dookoła głowy...myślalam,że takie zachowanie minie z wiekiem,ale jest coraz gorzej.Ta mala główka jest pełna różnych nie zawsze fajnych pomyslów.Ta jej nadpobudliwośc jest bardzo męcząca oczywiście nas nie ją bo ona ma tyle energii w sobie....

No tak u nas jest podobnie,a najgorsze jest to,że nikogo nie chce słuchac.Wszelkie zakazy kończą się krzykiem,piskiem czy płaczem.Niejednokrotnie za takie zachowanie próbowałam stawiac ją do kAta i wiesz teraz jak coś jest nie po jej myśli powrzeszczy i sama idzie do kAta tam chwile postoi i zaraz robi to samo.I co z nią robic?

reklama
Dokładnie.....nic dodać nic ująć.....ciągłe krzyki i zlości...jak czegos nie moze zrobić to wrzeszczy i rzuca tym co trzyma....czasem jest ciężko ale trzeba jakoś to przetrwać....nigdy nie była słodkim bobaskiem od malenkości pokazywała kto jest górą.....

Do góry