reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

mamo Julci bylam u neurologa i nic mi nie powiedziala kazala czekac do nastepnego usg. do tej pory wszystko bylo wporzadku a teraz raptem okazalo sie ze musi chodzic na rehabilitacje bo ma wzmozone napiecie miesniowe, chociaz miesiac temu wszystko bylo ok zdaniem neurologa. a lekarze tylko strasza

reklama
witam mamy. do jakiego momentu uzywalyscie monitora oddechu (jesli w ogole)? i czy podczas tego okresu wystapil u Waszego Maluszka bezdech? w naszym przypadku wlaczyl sie alarm dwa razy ale za kazdym z nich nic niepokjacego sie nie dzialo - dziecko smacznie spalo i oddychalo. moze dzwiek alarmu "przypomnial" mu o oddechu? sama nie wiem. pod koniec czerwca konczy nam sie umowa na apneal i bede musiala go oddac ale zastanawiam sie czy nie powinno sie monitorowac dziecka do roku.

mamo Julci bylam u neurologa i nic mi nie powiedziala kazala czekac do nastepnego usg. do tej pory wszystko bylo wporzadku a teraz raptem okazalo sie ze musi chodzic na rehabilitacje bo ma wzmozone napiecie miesniowe, chociaz miesiac temu wszystko bylo ok zdaniem neurologa. a lekarze tylko strasza
Czasami tak jest.Dobrze,że sprawdziłaś u neurologa możesz byc spokojniejsza,a jeżeli chodzi o rechabilitacje tp rechabilituj napewno nie zaszkodzi a pomóc może

Wiesz ja swojej córci pilnowałam do roku.Monitor oddechu nie zdawał u nas egzaminu,bo przecież nie wsadzałam go do wózka ,a niunia często w nim była ,całe dnie byłyśmy na spacerkach.W domu kilka razy mieliśmy fałszywy alarm i tylko nie potrzebne nerwy.Po rozmowie z neonatologiem wytłumaczył nam kiedy dziecko jest narażone na bezdechy/ w czasie albo zaraz po przeziębieniu lub jakiejś infekcji/wtedy to wzmagało się jej pilnowanie,bo mogło się coś złego wydarzyc.Mojej siostry dziecko zmarło śmiercią łóżeczkową mając 6 tyg.więc byłam na to uczulona.Wiem,że dziecko zagrożone jest do 1 roku życia.

Ja wcale nie używałam monitoru oddechu i jakoś dałam rade ale tak szczerze to jak mała się dłuższy czas nie ruszala to ją wybudzałam lekko tak żeby się pokręciła!!!!

Bombelek głowa do góry wszystko bedzie oki, a rehabilitacja pomoże maluszkowi w jego rozwoju ..u mojej Oliwki wzmożone napięcie wyszło jak miała 4 mc teraz ma 13 mc i chodzi ,prawie że biega ,rozwija sie prawidłowo. Ostatni raz na rehabilitacji byłam jak mała miała 9 mc.

mamo Oliwki dziekuje za slowa otuchy. musi byc dobrze. dzis moze sie wyjasni co oznacza usg glowki mojego niunia.wierze ze bedzie dobrze.
pozdrawiam mamusie

no dawno mnie nie bylo ale nie mialam czasu. W ubiegłym tyg bylismy na komisji i dzis był odbior orzeczen i udalo sie przyznali Adskowi niepelnosprawnosc wiec mam spokoj z osrodkiem bo go nie wyrzuca moze chodzic na rehabilitacxje do woli:-) A wazy juz 8800g i mamy pozwolenie na szczepienia:-)

Gdzie sie podziewacie..mamuski?U nas pogoda niezbyt ładna jakoś zimno się zrobiło...Jestem wykończona,moja córka ostatnio nieżle daje mi w kośc jest pyskata i nieznośna i naprawde czasem ciężo mi to znosić ale mam nadziee ,że wkrótce jej to minie...:tak:Pozdrawiam

Witajcie mamuśki . Ładna pogoda chyba sprawia że jest nas tak mało. Moja Wiktorka siedzi tylko na dworze i nie chce wcale wracać do domu. A ogólnie to u Nas ok . Pozdrawiam

reklama
witam my całe dnie spedzamy na podworku a dzis jedziemy do lekarza bo wszyscy jestesmy chorzy

Do góry