mamo Julci bylam u neurologa i nic mi nie powiedziala kazala czekac do nastepnego usg. do tej pory wszystko bylo wporzadku a teraz raptem okazalo sie ze musi chodzic na rehabilitacje bo ma wzmozone napiecie miesniowe, chociaz miesiac temu wszystko bylo ok zdaniem neurologa. a lekarze tylko strasza
reklama
efika
Fanka BB :)
witam mamy. do jakiego momentu uzywalyscie monitora oddechu (jesli w ogole)? i czy podczas tego okresu wystapil u Waszego Maluszka bezdech? w naszym przypadku wlaczyl sie alarm dwa razy ale za kazdym z nich nic niepokjacego sie nie dzialo - dziecko smacznie spalo i oddychalo. moze dzwiek alarmu "przypomnial" mu o oddechu? sama nie wiem. pod koniec czerwca konczy nam sie umowa na apneal i bede musiala go oddac ale zastanawiam sie czy nie powinno sie monitorowac dziecka do roku.
mamoośka
Czasami tak jest.Dobrze,że sprawdziłaś u neurologa możesz byc spokojniejsza,a jeżeli chodzi o rechabilitacje tp rechabilituj napewno nie zaszkodzi a pomóc możemamo Julci bylam u neurologa i nic mi nie powiedziala kazala czekac do nastepnego usg. do tej pory wszystko bylo wporzadku a teraz raptem okazalo sie ze musi chodzic na rehabilitacje bo ma wzmozone napiecie miesniowe, chociaz miesiac temu wszystko bylo ok zdaniem neurologa. a lekarze tylko strasza
mamoośka
Wiesz ja swojej córci pilnowałam do roku.Monitor oddechu nie zdawał u nas egzaminu,bo przecież nie wsadzałam go do wózka ,a niunia często w nim była ,całe dnie byłyśmy na spacerkach.W domu kilka razy mieliśmy fałszywy alarm i tylko nie potrzebne nerwy.Po rozmowie z neonatologiem wytłumaczył nam kiedy dziecko jest narażone na bezdechy/ w czasie albo zaraz po przeziębieniu lub jakiejś infekcji/wtedy to wzmagało się jej pilnowanie,bo mogło się coś złego wydarzyc.Mojej siostry dziecko zmarło śmiercią łóżeczkową mając 6 tyg.więc byłam na to uczulona.Wiem,że dziecko zagrożone jest do 1 roku życia.
oliwka_11
Moderatorka mama X 3 i 👼
Ja wcale nie używałam monitoru oddechu i jakoś dałam rade ale tak szczerze to jak mała się dłuższy czas nie ruszala to ją wybudzałam lekko tak żeby się pokręciła!!!!
Bombelek głowa do góry wszystko bedzie oki, a rehabilitacja pomoże maluszkowi w jego rozwoju ..u mojej Oliwki wzmożone napięcie wyszło jak miała 4 mc teraz ma 13 mc i chodzi ,prawie że biega ,rozwija sie prawidłowo. Ostatni raz na rehabilitacji byłam jak mała miała 9 mc.
Bombelek głowa do góry wszystko bedzie oki, a rehabilitacja pomoże maluszkowi w jego rozwoju ..u mojej Oliwki wzmożone napięcie wyszło jak miała 4 mc teraz ma 13 mc i chodzi ,prawie że biega ,rozwija sie prawidłowo. Ostatni raz na rehabilitacji byłam jak mała miała 9 mc.
no dawno mnie nie bylo ale nie mialam czasu. W ubiegłym tyg bylismy na komisji i dzis był odbior orzeczen i udalo sie przyznali Adskowi niepelnosprawnosc wiec mam spokoj z osrodkiem bo go nie wyrzuca moze chodzic na rehabilitacxje do woli:-) A wazy juz 8800g i mamy pozwolenie na szczepienia:-)
Agnieszka_AJ2811
[*] 21.05.08 [*]12.05.09
Gdzie sie podziewacie..mamuski?U nas pogoda niezbyt ładna jakoś zimno się zrobiło...Jestem wykończona,moja córka ostatnio nieżle daje mi w kośc jest pyskata i nieznośna i naprawde czasem ciężo mi to znosić ale mam nadziee ,że wkrótce jej to minie...
Pozdrawiam
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
reklama
Podziel się: