reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

Dobry wieczór mamuśki.U nas dzionek jak zwykle jakoś minoł chociaż w stresie,bo remont kapitalny mojego nowego ,a raczej starego mieszkania się zaczoł.Dom przewrócony do góry nogami i mam nadzieje że w ciągu 3 miesięcy się wprowadzimyJulka troche przeszkadza,bo nie miałam jej z kim zostawic więc plątała się pod nogami,a tam tyle roboty..

reklama
No i znowu cisza?Pewnie każy kożysta z pięknej pogody i wcale się nie dziwie!Mamo Julki życze sporo cierpliwości,niedawno też robiliśmy remont domu,malowanie i takie tam...no wiem jak to jest ciężko gdy maluszek "plącze"się pod nogami ale jakoś daliśmy sobie rade więc i Wam sie uda!Zyczę wszystkim mamą dużo milutkich spacerków.

witam mamusie.....,a no cisza jest bo mamuśki na spacerkach ze swoimi pociechami.Moja łobuzernia narazie śpi.....Bartek już ma się lepiej ale antybiotyk ma o 3 dni przedłużonmy czyli do środy a Oliwka ma tylko lekki katarek!Wczoraj była taka cudowna pogoda że wyciągnełam Daniela i poszliśmy z dzieciakami na spacer..bo naprawde było cieplej niż w domu więc stwierdziłam że bardziej zaziebić się nie mogą.......oj jak całkiem wyzdrowieją to chyba nie wejde na chwile do momu ,tak mam dość siedzenia w tych 4 ścianach że to szok

witam mamusie.....,a no cisza jest bo mamuśki na spacerkach ze swoimi pociechami.Moja łobuzernia narazie śpi.....Bartek już ma się lepiej ale antybiotyk ma o 3 dni przedłużonmy czyli do środy a Oliwka ma tylko lekki katarek!Wczoraj była taka cudowna pogoda że wyciągnełam Daniela i poszliśmy z dzieciakami na spacer..bo naprawde było cieplej niż w domu więc stwierdziłam że bardziej zaziebić się nie mogą.......oj jak całkiem wyzdrowieją to chyba nie wejde na chwile do momu ,tak mam dość siedzenia w tych 4 ścianach że to szok
Moja gosia tez jeszcze ma katar ale trochę ja wypuszczam na podwórko bo świerze powietrze jest o wiele zdrowsze niz "kiszenie"w domu a zwłaszcza,że pogoda taka piękna.Pozdrawiam:-)

Witam mamuśki co do przeziębień to mojej Wiktorce katarek już przechodzi ale złapała mała infekcję gardłowa. Ale na szczęście obędzie się bez antybiotyku.
A pogoda rzeczywiście ładna i jak tu utrzymać maluchy w domu.
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki

czy ktoras z mam moglaby napisac jak Wasz dzieciaczek przechdzil (albo przechodzi) zabkowanie? moj Kubus ma prawie 7 m-cy (korygowane 5) i wychodzi mu gorna jedynka i dolne dwie jedynki (jedna juz mnie gryzie). nie goraczkuje, nie ma biegunek chociaz troche marudzi. jak dlugo wychodza zabki ktore "juz prawie sa"? i czy w Waszym przypadku tez pojawialo sie kilka zabkow?

Witam wszystkich :)
Efika moja Julcia ma 7,5 miesiąca (4 korygowane) i teraz dopiero chyba zaczyna ząbkować. Tzn. zaczyna jej puchnąć na dole dziołsełko i płacze jak ją się tam dotyka. Oczywiście strasznie się ślini i gryzie rączki.

reklama
u Kubusia tez tak sie zaczelo - strasznie sie slinil i wkladal co sie dalo do buzi. trwalo to ok 1,5 m-ca a od tygodnia widze "zeby". troche sie zdziwilam bo slyszalam ze wczesniaki pozno dostaja zabki. widac sa wyjatki, albo ktos "powiedzial co wiedzial".

Do góry