Witajcie drogie mamusie (i może tatusiowie?). 25.10 miałam OM. Zbliżenie było tylko raz 12.11. No i są 2 kreski na teście. Lecę do gina. Wyznaczył mi termin wizyty na 11.12. Na moje oko to już 7 tydzień (7t6d). Gin mi mówi że maleństwo wielkością na 5 tydzień ale nie mam się martwić i przyjść za tydzień. Poleciałam do gina na kolejny dzień (prywatnie). Mówi mi to samo. Na moje pytanie czy będzie z tego dziecko on że są takie przypadki ale na jego doświadczenie (dr. n. med - jeden z najlepszych u mnie w mieście) nie daje dużej szansy. Dziś idę robić Bhcg. Czy ktoś z Was tak miał? Udało się urodzić zdrowe dzieciątko?
reklama
Rozwiązanie
Trzymam kciuki i mocno ściskamNa pierwszej wizycie rano nadal nic nie było widać. Poleciałam do innego prywatnie i zobaczyłam bicie serduszka! Bije zbyt wolno i jest jakaś nieprawidłowość, duży pęcherzyk obok dziecka. Ale czekam na kolejne badanie. Dostałam leki. Zobaczymy jak to dalej się potoczy.
kinga30
Fanka BB :)
Ale mimo, że sex był 12 nigdy nie wiesz czy w ten dzień była owu i kiedy doszło do zapłodnienia. Ja też zawsze wiedziałam kiedy było a mimo to ciążę miałam młodsze.Beta jest w normie bo mam prawie 10500 a norma 7-8 tydzień to - 8. 7, 650 - 229,000 mIU/ml,
Tylko u mnie nie może być żadnych przesunięc bo sex był tylko 1x 12.11. Nie ma szans na młodsze dziecko 2 ginow nie daje dużej szansy na ciążę. Raczej na puste jajeczko. A ja tak bardzo chcę tego juniora. Mój mąż już się nawet przymierzał jak będzie nosić i jak będzie z nim spać i większe łóżko dla nas. Nawet jest w stanie oddać swój gabinet na pokój dziecka co kiedyś było nie do pomyślenia!
reklama
89karola80
Gdzieś kiedys czytałam, że proces od momentu zapłodnienia do zagniezdzenia się zarodka trwa 7-12 dni, więc może stąd ta różnica? Nie wiem różne myśli mi przychodzą do głowy
Weź kalendarz i policz. Om miałaś 25 października w piątek, dziś kończysz 7 tydzień. Jest duża szansa, że z dzieckiem wszystko ok i serduszko usłyszysz lada moment. Sprawdź przyrost bety po 48h.Powiesz mi jak to wyliczyłaś? Bo mi wyszło ineczej. Wtedy był 48 dzień ciąży. Tak mi powiedziano też na wizycie
U
użytkowniczka Co
Gość
Na 100 procent chyba, że autorka źle wpisała termin Om bo jak dobrze to dzisiaj kończy 7 tydzień czyli jest w 7 tygodniu ginekolodzy liczą tygodnie skończone a nie rozpoczęte, betę też powinna sprawdzać na 7 tydzień
Byłam w dwóch szpitalach, w dwóch miastach i KAŻDY lekarz liczył rozpoczęte tygodnie, a nie te skończone, co mnie zdziwiło, bo wszędzie mówią, że właśnie powinni liczyć skończonymi, więc może ta lekarka też tak liczy.
No właśnie tylko pusty pecherzyk. Bez zarodkaZarodek się pojawił czy pęcherzyk był pusty? Jeśli zarodek był to nie martw się na zapas tylko sprawdź betę i do ginekologa.
otherside
Ja miałam zarodek w 8+3tc, a teraz 34+1tc i dziewczyna 2204 g bądź dobrej myśliNo właśnie tylko pusty pecherzyk. Bez zarodka
Nawet nie wiesz ile bym dała żeby u mnie tak było...Ja miałam zarodek w 8+3tc, a teraz 34+1tc i dziewczyna 2204 g bądź dobrej myśli
Na tym etapie zarodek powinien już być. No nic, pozostaje mieć nadzieję, że coś się jeszcze zadzieje.No właśnie tylko pusty pecherzyk. Bez zarodka
reklama
Wiem że powinien być. Je jednak nie ma. Pociesza mnie tylko fakt że u innych te nie było a później się pokazał.Na tym etapie zarodek powinien już być. No nic, pozostaje mieć nadzieję, że coś się jeszcze zadzieje.
Podziel się: