reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci z czerwca 2004

reklama
bardziej mi chodziło że oboje maja takie samo policzki że z profilu to jak to samo dziecko tylko w innym wieku:sorry:szczupaczek to jest i to widac tylko te policzki takie ma do wycalowania:tak:

OLIWIA: nalesniki z cukrem, spagetti, ziemniaczki z piersią z kurczaka, buraczki, kiszkone ogórasy, KULKI NA MLEKU, placki ziemnaczane z gulaszem, zupy byle bez zielonego, miód, nutella, a ostatnio hitem jest bułka z serem i... cukrem:eek:
MARCEL:naleśniki z cukrem (byle nie z dżemem bo nie lubi), spagetti (uwielbia), zupki prawie wszytskie i prawie ze wszytskim, ziemniaczki z mięskiem jakimkolwiek, ryż z czymkolwiek (Oli też), PŁATKI KUKURYDZIANE moga byc same lub z mlekiem, nutella, miód, placki zienniaczane z czymkolwiek - generalnie lubi prawie wszystko prócz dżemu.
To sa ich ulubione dania, które najchętniej zjadaja ale nie pogardzą innym posiłkiem. Marcel ma wiecej dań które zje i lubi Oliwia jest bardzej wybredna.No i Oli ma problem z zupami generalnie od samego początku - wolu drugie danie.
A i oboje lubia tosty:tak:żadne nie lubi grzybów:-(

tosty robie na dwa sposoby:
1. w tosterze pionowym- chlebek tostowy smaruje z obu stron maselkiem i posypuje lekko czosnkiem w granulkach (lub samo masełko)
2. w sandwichu - tostwy lub każdy inny nawet bułki (generalnie pieczywo któe jest powiedzmy wczorajsze;-)) smaruje masełkiem wewnątrz i zewnątrz a w środek ser żółty i kiszony ogórek jak ktos ma ochotę.W tym wariancie mamy duzo mozliwosci kombinacji zalezy co jest w lodówce bo i z szyneczką smakują pycha:-p
spagetti jemy z mięsem i sosem Napoli:-)czasem parmezan na wierzch:tak::-p
zapomniałam dodac ze u nas wszyscy tez uwielbiaja lasagne:tak::-)wiec raczej jadamy po włosku jak juz coś pichcimy przy niedzieli:sorry:;-):-)

O! Temat jedzenia :).

Gabrysia - pizza, spaghetti, rosół, barszcz czerwony z pasztecikiem, ogórkowa, pierogi ruskie ze śmietaną, placki ziemniaczane, ryba w sosie śmietankowo-koperkowym, zapiekane ziemniaki, zapiekanki z chleba, szynki i sera żółtego, kasza kuskus z duszonym mięsem i buraczkami, płatki kukurydziane z monte, dżem jagodowy i malinowy, miód, nutella, parówki z ketchupem, jajko sadzone, ogórki kiszone, z owoców uwielbia brzoskwinie.

Małgosia - póki co to wszelkie warzywa z mięskiem ale bardzo smakuje Jej zupka pomidorowa z pulpecikiem lub ziemniaczki z rybką, jabłko z bananem i jogurtem naturalnym oraz winogrona i pomarańcze. Natomiast nie lubi jajecznicy i kaszek.

A ja uwielbiam kiwi i mandarynki. Kiwi w pierwszej ciąży, mandarynki w drugiej a razem w trzeciej:tak:. I mięso!!!! A dzisiaj zajadałam się ogórkami kiszonymi. Na słodycze nie mam ochoty (he, he, może zbyt dużo nie przytyję).

Niekat - Gabrysia nie cierpi grzybów i nie zje żadnego dania nawet z odrobiną grzybka.

Scarlet - rodzina już się oswoiła choć jakoś teść tylko najczęściej wpada na małą kawkę:-).

Wczoraj wielkie przemeblowanie w pokoiku Oliwii.Przestawione nacięższe meble jak łózko i komoda, wyniesione zabawki które leża od miesięcy nie ruszone (łóżeczko zabawkowe pełne lalek Barbie) i najwazniejsze.... przeprowadzka Marcela do pokoiku.teraz rodzeństwo spi sobie razem i chyba im sie podoba bo rano trzymali sie za rączki:sorry2:Za jakiś czas wstawimy w miejsce łóżeczka antresolę domontowaną do tapczanu Oliwii i bedzie lux:tak:cos w tym stylu łóżko karol jednoosobowe wysokie, PIĘTRUS - SKLEP.meble.pl
bałam się że Marcel bedzie chciał sie bawić ale po kilku upomnieniach zwyczajnie połozył sie i zasnął:eek:

reklama
Do góry