reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci z czerwca 2004

Agadaria to super, że praca ci pasuje i że córcia dzielnie opiera się wirusom i bakteriom w przedszkolu :-)

reklama
Hej!
Moja Gaba chodzi do pzredszkola, pzreszli do nowej sali "5-latki". I jakoś taka poważniejsza się stała, chętnie wykonuje różne zadania z książeczek edukacyjnycj i często powtarza, ze maluchy więcej się bawią a starszaki więcej się ucza. I zadaje mnóstwo pytań, teraz jest na etapie śmierci, duszy i skąd się biorą dzieci. Już sobie zapanowała, że będzie miała parkę - bliźnięta (w pzredszkolu bawi się w dom bo w domu idą w ruch samochody i zwierzaki).
A jak wasze 5-latki? Co JE interesuje? Chodzicie z Waszymi pociechami na jakieś zorganizowane zajęcia?

Bohaciefka mój Dawid uwielbia bohaterów: Ben10, Spiderman, Batman ;-). Wszystko co szybkie i niebezpieczne jest cool: wyścigówki, szybka jazda rowerem (w tym roku nauczył się już na 2 kółkach:-)) i samochodem :tak:. Jego zainteresowania ogólnie rzecz biorąc odzwierciedlają jego charakter: wszystko-szybko-niebezpiecznie - natychmiast :-D. Energia rozpiera go zawsze i wszędzie, istne żywe sreberko z niego :-p

Dorotko,na razie jest dobrze:)
Im dziecko starsze tym myślę silniejsze:)
Boziu,Ty już 30 tydzień ukonczylaś...Ale cudownie...Zleci jak z płatka:)

Bohaciefka-witam:)
Moja Mała uwielbia dinozaury.Ma "pooważne"encyklopedie,filmy tematyczne,ogląda je non stop:)A energii ma za nas wszystkich:)Np.dziś-byliśmy w lesie jakies 2 godz(samego łażenia),nawet sekundy nie odpoczęła-pojechała z dziadkami do cioci w odwiedziny bo jej mało:) Generalnie jest grzeczna,nie moge zlego słowa p[owiedzieć,choć zdarzają się momenty "gorszego"zachowania:)

Idę na Kubicę dziewczynki:*****

Zazwyczaj jest dość grzeczny, ale czasami mu z lekka odbija i rzuca tekstem typu: już nie jesteście moimi rodzicami (bo np. nie dostał lodów :eek:)
he,he moja za to mówi, że się wyprowadzi albo poszuka nowego domu, od czasu do czasu buntuje sie i czeka na naszą reakcję. Zauważyłam, że kiedy my jako rodzice jesteśmy stanowczy i trzymamy sie zasad to moja choć buntuje się mocno ale trwa to krótko i efekty są długofalowe (następnego dnia dziecko uśmiechniete nawet nie pamieta, że miała bunt i nas o mało do rozstroju nerwowego nie doprowadziła), jak reakcja jest jak flaki z olejem to bunt przybiera na sile.
dorota - jesteś zgrabną "ciężarówką", ślicznie wyglądacie :).
agadaria - moja córcia też bawi sie dinozaurami i uwielbia oglądać przyrodnicze filmy o nich, do tego repertuaru dochodzą konie i samochody.

Moja córka z czego popadnie robi skrzydła i mówi, ze chce latac jak Piotruś Pan! I macha tymi samorobnymi skrzydełkami zeskakując z kanapy.

Witam moja Anastazja uwielbia konie i psy. Ogląda winx, hannah montana i filmy przyrodnicze.
Ostatni ma chwile buntu, aż mózg mi paruje:baffled:Myślałam,że to zazdrość o pięciomiesięczną siostrę, ale widzę,że i wasze dzieci to miewają więc może to taki wiek:confused:.
Mam do Was pytanie odnośnie pierwszej klasy, czy planujecie puścić dzieci w przyszłym roku do szkoły. Rozmawaiłam z przedszkolanką wiem,że dzieci mają tam w wieku 5 lat przygotowanie do 1 klasy, od znajomych pedagogów wiem,że 1 klasa to materiał zerówki i rodzice 7 latków są wkurzeni. Nie wiem wiec czy jest sens aby Tusia chodziła do zerówki. Mój Mąż nie jest do końca przekonany a ja....ups może zbyt ambitna nie swoim kosztem jestem:sorry2:
Z Zuzanką nie będę miała takich wątpliwości, bo Ona w wieku 6 lat będzie pierwszoklasistą, a teraz..... Anastazja jest ambitna umie pisać, liczy i czyta proste wyrazy no i chce iść do szkoły po wakacjach:sorry2:
Co Wy na to???????????

Aga19 - ja też mam wątpliwości i daję sobie czas do namysłu, podejmować decyzji na razie nie musimy. Pogadam z pzredszkolanka, obejrzę szkołę i wtedy ocenie co zrobić.

reklama
Hej laseczki :-). Sorki ale jakoś nie mam weny do pisania. W skrócie, jutro zaczynam 9 miesiąc ciąży, skurcze przepowiadające już miewam, więc po mału organizm przygotowuje się do porodu. Czuję się ok (miałam ponad 3 tygodnie masakryczną rwę kulszową ale mały zmienił chyba pozycję i teraz jest ok).
Jeśli chodzi o Dawidka zalicza właśnie pierwszą zakaźną chorobę, ospę wietrzną :tak:, a wysypało go że hej. Już prawie tydzień choroby więc z dnia na dzień powinno być coraz lepiej :-). Nawet ospa nie pozbawiła go niespożytej energii i temperamentu żywego sreberka :-p

Zmykam na poranne smarowanko mojej małej zarazy :-D

Do góry