reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Melanie pisze:
Ja nie kupie takich ortopedycznych butów

to nie są buty na zdrowe nóżki - to są buty na stopy z wadami
w bucikach najważniejsze jest to, żeby się zginały tam gdzie się naturalnie zgina stopa, żeby paluszki nie miały za ciasno i żeby zapięcie nie było w miejscu zginających się stawów
a to niestety występuje w bucikach "ortopedycznych" takich jak Bartek itp

Najwazniejsze jest, żeby wszystkie stawy stopy mogły się swobodnie poruszać
święte słowa :angel:

reklama
Ostatnio, na TVNStyle oglądałam program o "pierwszych bucikach" i fizjoterapeuta powiedział mniej więcej to samo co Mel.Wręcz odradzał zakup takich ortopedycznych butków.Stwierdził, że istotne jest również, żeby dziecko jak najczęsciej chodziło na bosaka po różnym podłożu, czyli to co napisała Miyu.
Znalazłam taki tekst o butkach:

http://niemowle.onet.pl/1166660,4,1,1121,7555,wszystko.html

Ja zamierzam kupić Hanulce butki w takim stylu:

985240461p8uc.jpg

827249502p1bq.jpg

827264992p5xq.jpg

985240465p3hv.jpg

1733228042p7ai.jpg

1733249248p2ek.jpg

3034250968p7ho.jpg

kinek też oglądałam ten program:) i chyba mieli rację z tymi butami:)

Maks krzywo stawia jedną stopkę, tak na bok i pani od rehabilitacji powiedziała że wystarczą na to normalne buty z usztywnianą piętą i najważniejsze żeby się zginały z przodu tam gdzie palce

a Maks ma 2 pary najków:))) teraz szukam dla niego jakichś zajebistych tenisówek na lato, bo sandałki znalazłam, czekamy na wypłatę:)

Hanulka jeszcze chodzić nie próbuje i póki co ma takie butki " do patrzenia" ale ja zacznie, to kupię jej takie jak wyżej :)

reklama
Do góry