święte słowa :angel:Melanie pisze:Ja nie kupie takich ortopedycznych butów
to nie są buty na zdrowe nóżki - to są buty na stopy z wadami
w bucikach najważniejsze jest to, żeby się zginały tam gdzie się naturalnie zgina stopa, żeby paluszki nie miały za ciasno i żeby zapięcie nie było w miejscu zginających się stawów
a to niestety występuje w bucikach "ortopedycznych" takich jak Bartek itp
Najwazniejsze jest, żeby wszystkie stawy stopy mogły się swobodnie poruszać
reklama
M
Melanie
Gość
Jeszcze coś dopisałam KINKU
Ostatnio, na TVNStyle oglądałam program o "pierwszych bucikach" i fizjoterapeuta powiedział mniej więcej to samo co Mel.Wręcz odradzał zakup takich ortopedycznych butków.Stwierdził, że istotne jest również, żeby dziecko jak najczęsciej chodziło na bosaka po różnym podłożu, czyli to co napisała Miyu.
Znalazłam taki tekst o butkach:
http://niemowle.onet.pl/1166660,4,1,1121,7555,wszystko.html
Ja zamierzam kupić Hanulce butki w takim stylu:
Znalazłam taki tekst o butkach:
http://niemowle.onet.pl/1166660,4,1,1121,7555,wszystko.html
Ja zamierzam kupić Hanulce butki w takim stylu:
kangurki
Fan(ka)
kinek też oglądałam ten program i chyba mieli rację z tymi butami
Maks krzywo stawia jedną stopkę, tak na bok i pani od rehabilitacji powiedziała że wystarczą na to normalne buty z usztywnianą piętą i najważniejsze żeby się zginały z przodu tam gdzie palce
a Maks ma 2 pary najków)) teraz szukam dla niego jakichś zajebistych tenisówek na lato, bo sandałki znalazłam, czekamy na wypłatę
Maks krzywo stawia jedną stopkę, tak na bok i pani od rehabilitacji powiedziała że wystarczą na to normalne buty z usztywnianą piętą i najważniejsze żeby się zginały z przodu tam gdzie palce
a Maks ma 2 pary najków)) teraz szukam dla niego jakichś zajebistych tenisówek na lato, bo sandałki znalazłam, czekamy na wypłatę
M
Melanie
Gość
popieram
mi tez przypadły do gustu ;D
mi tez przypadły do gustu ;D
martusia_78
Mama Wrzesien05Czerwiec09
Kurde mnie tez te najbardziej sie spodobaly ;D ;D
reklama
Podziel się: