reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
Zrobiłam tak;
obudziłam malude o 17 nie był zadowolony wcale :p
strasznie marudził ale w koncu trochę go zabawiłam
teraz znowu zasnął o 18 to obudzę go o 19 i przetrzymam do 20.30 potem go wykapię
teraz widzę ewidentnie on pomylił się że noc zaczyna się o 16 ::)

ja też trzymam kciuki. Powinnaś go jakos przewstawic żeby tą najdłuższą drzemke miał wcześniej, tak koło południa.

Ja Ci powiem jak jest u nas: Łukasz budzi sie około6 lub 7 rano na jedzenie, zasypia i spi do 9. Potem do 11,30 nie śpi i o 11,30 karmie go i albo spi na spacerze albo w domu tak do około 13,30 bądź 14. Potem do 16 bawimy sie i zasypia na godzinę. Potem około 18 a dzisiaj nawet o 17.30 kapię go i zasypia między 18,30 a 19,30 to zależy jak długo spał po południu. Budzi się około 21 na jedzenie i w trakcie jedzenia zasypia. Kłade go bez odbijania na brzuszku i mały juz na dobre spi. Czasem budzi się około 2 ale przeważnie przesypia do 5 lub 6 rano. W nocy go nie przebieram ani nie zmieniam pieluch i do karmienia nie zapalam światła.

Aniulka to my mamy niemal identycznie tylko mniej regularnie, bo to czy się w grafik zmieszczę bardzo często niestety zależy rónież od humoru Majki.

Izis, daj Kubulkowi czas, może on sam potrzebuje sobie rytm poustawiać, z małą twoją naprowadzającą sugestią ?

No wiesz Joanka u mnie też regularnośc jest czasami zachwiana albo wybrykami Kuby albo jakimś wyjazdem albo goścmi... no różnie to bywa ale mniej więcej tak.

Ostatnie dwa dni były ciężkie jak Łukasz sobie przerwę w spaniu od 22 do 24 zrobił ale to była moja wina bo za długo spał po południu a przed południem prawie wcale.

On ma bardzo lekki sen. Kubę jak położyłam spać jak był mały i zresztą do dzisiaj tak jest to można było mury walić a on się nie obudził, a ta mała larwa ledwo coś stuknie albo jakiś głośniejszy dzwonek, zaraz się wybudza.

Izis, Kuba ma fajową koszulkę, tylko taką chyba nie tematyczną, bo woli cyca z tego co wiem ? ;)
A główkę zadziera przepięknie. Zazdroszczę. Moj Krzychol to leń jak na tapczanie, woli w myślach muchy łapać...

reklama
I jesze od nas Sto lat dla Kubusia[/color]!!!!! :) :) :) :) :) :)Dużo zdrówka i radości!!!
I niech mu zawsze słoneczko świeci ;D ;D ;D ;D ;D

A ja wczoraj kąpałam sie z Igą i było suuuper!Idze sie bardzo podobało w duuzej wannie.dzis tez sie razem kąpiemyna prawde tak mi sie spodobało ze hej. ;D ;D ;D

Do góry