reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
oj Kociaczku to nie wesoło z temperatura Martynki
może to nie trzydniówka
może rozwija się jakaś infekcja
jeżeli nadal bedzie tak wzrastać
musicie iść do lekarza

uściakaj córcię od nas :-*

Marta wiem mam czekac do wieczorka oby nie
Wole juz ta 3 dniowa i wysypke ::) ::)
tylko jak bedzie z ta wysypka to tez nie wiem :(

Kociak pyralgina w czopku taka jak dla dorosłych, 1/3 czopku wsadź jej w pupę. Na taka wysoka gorączkę nic innego nie zadziała. Syrop, który ja znam bardzo skuteczny na zbicie temperatury jest dopiero od 6 miesiąca więc pozostaje tylko pyralgina. Kąpiele tez są dobre ale zbijają temperaturę na krótko, jeśli jest taka wysoka

Martynko, kochanie, wracaj szybko do formy i na sanki  maleństwo !!! No i stówki z okazji czwartego miecha.

Kociaku, nie przejmuj się trzydniówką, dziecko gorączkuje, może ta gorączka potrwać nawet do 5 dni ( Moja Majka miała 4 dni) a później pojawi się wysypka, taka kaszka czerwona, która będzie od góry schodzić w dół by po dwóch dniach zniknąć bez śladu.

Majka przechodziła 3-dniówkę i rzeczywiście widok maluszka który prawie majaczy z powodu gorączki jest bolesny, ale choroba sama w sobie nie jest groźna, dziecko ją przejdzie i już nigdy na nią nie natrafi.

Swoją drogą dobrze że teraz ją malutka przechodzi bo jakby ci się zeszło z ząbkowaniem , oj to byś miałą jazdę.

Na gorączkę Majce pomagało również wieszanie dookoła całęgo łóżeczka ( na jego ściankach) mokrych pieluszek lub ręćzników. W ten sposób powstanie taki mikroklimat, do tego połóż Martynce na główkę, nie tylko na czółko mokrą pieluszkę, aby główka była chłodna. Pioeluszka nie musi a  nawet nie może być zimna, tylko letnia. Chodzi o to by główka była schłodzona przez efekt mokra.

No i podawaj jej dużo wody lub herbatki jeżeli nie jest uczulona. Aby się nie odwodniła.

Powodzenia kochana i głowa do góry
za góra 4 dni o wszystkim zapomnicie.

Aniulka on jest niesamowity. Pewnie jak tylko nauczy się siedzieć to zaraz będzie mu znów za mało i będzie chciał chodzić ;D ;)

Aniulka Twój Łukaszek, to będzie tak przodował, jak córka mojej koleżanki. Kiedy moja córcia dopiero siadała, to ta już raczkowała .Moja zaczęła raczkować, to ta już chodziła w 9 miesiącu. Moja zaczęła w wieku 1,5 roczku łączy 2,3 wyrazy, a ona już mówiła pięknie ładnymi zdaniami. Teraz w wieku 5lat już potrafi czytać i pisać ;D ;D

reklama
No tak to prawda szybko mu to idzie. Oby nie było to zbytnim obciążeniem dla kręgosłupa, bo on przeciez ciężki jest. ::)

Karioka ja miałam z Kubą podobnie. Wprawdzie siedział normalnie jako 5 miesięczne dziecko ale z mową to mu szło super. w wieku 1,5 roku pieknie mówił pełnymi zdaniami bez seplenienia z pięknym, wyraźnym "R". W sklepach mie ludzie zaczepiali i pytali ile on ma lat że tak pięknie mówi. Teraz skończył miesiąc temu 5 lat a potrafi juz czytać, dodawać i odejmować.

Boje się czy za nim nadążę jak pójdzie do szkoły ;D

Do góry