reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
u nas tez jest rownouprawnienie ze zmiana pieluchy
ale kupy ja musze sprzatac :mad: :mad: :mad:
nasza martyna robi jedna kupe na dzien za pomoca termometra
tak sama kupe to moze by zrobila po tygodniu ::) ::)

u nas jest kupka w kazdej pieluszce raczej wodnista

wszyscy lekarze powtarzaja zgodnie, ze kazde dziecko ma swoj rytm kupkowy i raz na tydzien tez moze byc ok, ale
ostatnio moja kolezanka wrocila ze swoja 5-letnia corcia z usg brzuszka, bo mala zaczela miec problemy z wypchnieciem kupki i okazalo sie, ze ma bardzo rozciagnieta kiszke stolcowa i ze musi jej sie duzo nazbierac, zeby mogla sie wykupkac
jej corcia wlasnie jako niemowle robila kupki co kilka dni, czasami co tydzien i wszyscy lekarze mowili, ze to normalka, a dzis czeka ja 2 lata leczenia, zeby sie kiszka zwezila :(

u nas kilka kupek dziennie, 3 - 4 , wodniste, zdażyło się czasem troche śluzu, podawałam wtedy lakcid i teraz już jest dobrze.
Kociak ja bym uważała z termometrem, dziecko się przyzwyczaja i później jest coraz gorzej

u nas codziennie jedna duża punktualnie o 11 :) konsystencja taka w sam raz  ;)
raz jakis czas temu się zdarzyło, że nie było trzy dni.
Kociak, nie znam innej metody, ale na tą jak mówiła marta trzeba trochę uważać.

u nas poranne przwijanie nalezy do taty ;D
a w ciągu dnia to zależy kto jest akurat z małą
albo kto jest czym zajęty
chyba wychodzi fifty fifty ;D

reklama
Do góry