reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzieci nie gęsi i swój język mają

jak robert powiedział ze boli go głowa to maja :
- ,,owa "( czyta. głowa) hmmmm tata pije pifo:-(

maja jak ma na imię mama : na to maja : MAGIA;-);-);-)

na pytanie gdzie miszkasz mówi : w omu czyt, domu

reklama
Mdzia jak pytamy mała jak ma tata na imie to mówi tatuś, a mama ma na imię mamusia :-):-):-)
a jak k pyta ją w sklepie co kupimy mamusi to mówi "piwo" :blink:
i ostatnio jej się ubzdurało jak ją upominam to ona do mnie "mamusiu nie mów, nie mów mamusiu teraz"
a ostatnio mówi do mnie mamuśka :-D

od jakiegoś czasu uczymy Majkę żeby pytałą jak chce coś wziąść, no i Majka chodzi i namietnie jak coś chce mówi
"mamusiu pytałam się, proszę " i nie może zajarzyć żeby powiedzieć, czy mogę, albo coś w tym stylu :-):-):-)

dobre to Michasi "dupa ja" :-D:-D:-D

Mądre te nasze dzieciaczki, hihihihihihi, faceci powinni być dumni szczególnie z tego piwa...:-D:-D:-D

A mój Łuki chodzi po domu i śpiewa : PI PA PI PA PI PA.........;-)

próby nocnikowe:
maja gdzie zrobiłas siku pytam : ,,ulalalallala" daleko ....;-)"odpowiada

maja czemu nie wołasz do nocnika : ,,cziasu nie ma ciosie (czyt. prosze) pani:sorry:"

siedzi i rysuje : tratata raz dwa baj baj - normalnie czasem rece opadaja ze smiechu

a propos śpiewania w teletubisiach lala chyba śpiewa "nie ma gdzie usiąść" i Maja czasami tez tak "nie ma usiąść, nie ma usiąść"
albo, to też z teletubków, śpiewa piosenkę o Zuzi (naszym kocie) "zuzia, zuzia, zuzia ..." i takie też są piosenki o mamie i tacie :-)

ale się nasze sierpniaczki rozgadały:-D:-D i rozśpiewały:-D:-D rewelacja!!

Bartek też już wszystko powtarza i nawija jak nakręcony.. wczoraj jak jechaliśmy samochodem to przez 15 minut śpiewał:-D:-D w reperturze ma piosenke z bajki Autobusy, Little People, Teletubisiów, a dzisiaj się zabral za Arkę Noego (kiedyś z siostrą J puścili to na full i tańczyli - układy choreograficzne z wykorzystaniem różnych przyrządów, np. kredek :-):-):-))

moja mama kupiła mu jajko niespodziankę i w środku byl jakiś fatalny ludzk, więc mama skwitowała "ale fujara" - i Bartek teraz chodzi i powtarza, a jak mówię, ze Bartek jest fujara to woła "fusiara nie!!"

a przyjaciel to psiapsiaciel (albo coś koło tego)

mamy jeszcze pozostałości po mówieniu sylabami i tu hit mojej siostry:
duża pani to DUUUPAAA (kiedyś krzyknał tak na widok rzeczywiście dużej pani w sklepie)

dzisiaj oglądał "Gdzie jest Nemo" - chyba każdy tekst w tej bajce został sparafrazowany, powtórzony lub skomentowany:-):-) peplał bez przerwy.. tłumaczenie symultaniczne:-D:-D

skaba to tak jak u nas, mała gada tak że czasem uszy puchną i też tak zaprzecza "pójdziem nie" zawsze nie jest na końcu nie na początku
no i najlepsze wyrazy to jak mamie się czasem przeklnie :crazy: ale już się ostro z K pilnujemy ale teraz czeka nas remont więc Maja może łąciny podłapać :-)

reklama
ja juz tez ostro sie pilnuj e z łąciną. te wyrazy doskonale są powtarzane z dokładnościa do każdej literki :angry:pilnuje sie teraz ostro ale jak usłyszy na ulicy ..s.zkoda gadac

Do góry