reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzieci nie gęsi i swój język mają

dzisiaj Bartek przychodzi i wola: Mama popopam... pooopam.. - nie mogliśmy się dogadać, aż się w końcu okazalo, że tata mu hipopotama pokazał:-) a zółw to ziuuu

z łaciną jeszcze nie wypalilam, ale racja - trzeba to wziąc pod lupę:-):-):-)

reklama
K pomógł majce dziś przynieśc zabawki z kąpieli a Maja
- dziękuję tatusiu
- za co Majeczko
- dzięki za pomoc :-):-):-):-):-)

potem idzie do łóżeczka z figurkami zwierzątek z lego i mówię jej
- Majeczka pomogę ci ułożyć je do spania
- tu na góre mamusiu te gamonie :-D:-D:-D

niesamowite te teksty Majeczki:-D:-D:-D

mój Bartek dzisiaj w "Sąsiadach" (po Bartkowemu - Uchuchu - w rytm muzyczki z bajki) widział śmieciarkę i od tej poty zafascynowała go ta SZUSZARA...

Majcia nauczyłą się śpiewać
jedzie pociąg z daleka
na nikogo nie cieka
konodokurze łaskalawy
byle nie do waraszawawy :-)

według Łukasza teraz zamochód jest: chochód ( choć atut dalej się zdarza)( Gabryśka mówiła identycznie)
poduszka - puka ( Gaba też tak mówiła:-))

Gabrysia to jest Isia
a Gabriela to Lela:-)

bajka "Tomek i przyjaciele" to" Ek i lele."

Marysia zaczyna coraz więcej mówić ale pełnych wyrazów wiele nie wymawia. Większość to końcówki wyrazów i tak:
Siasio - Jasio,
nunu - w domu/do domu,
nono - balon,
odi - lody,
nuu - nóż,
siasiam - przepraszam,
ocham - kocham,
nanoc - dobranoc.

Lubię jak woła - dobra idę :-D

moje dziecko nauczyło się wierszyka (miał być na urodziny taty), a raczej jego dokańczania (pogrubiony to jego tekst):
Tato tato cos ci dam
to serduszko, które mam,
a w tym sercu róży kwwwaaa
tato tato żyj sto.. i tu Bartek krzyczy: NIeeeee!! Trzyyy!

reklama
Kapitalnie....te dzieciaki sie rozgadują
U nas jest wszystkiego powtażanie.
Ale najlepsze to jest to jak młody zmienia płeć i gadoli np.Sikałam,piłam,i wszystko w rodzaju żenskim:-D:-D:-DUbaw jest że hej.

Do góry